Közélet

Iroda képviseli régiónkat Brüsszelben

Iroda képviseli régiónkat Brüsszelben

2009. október 13., kedd
Iroda képviseli régiónkat Brüsszelben

Brüsszelben megkezdheti működését a déli régiót – köztük Csongrád megyét is – képviselő iroda. Becsey Zsolt még EP-képviselőként kezdett el dolgozni azon, hogy minél hatékonyabb érdekképviseletet kaphasson az ország három megyéjét tömörítő dél-alföldi régió. A Csongrád Megyei Bíróság mint cégbíróság 2009. október 5-i keltezése szerint jegyezték be a Dél-Kelet Magyarországi Iroda Nonprofit Kft.-t.

„Ezzel jogi értelemben is lehetővé vált, hogy Brüsszelben, az Európai Unió székhelyén megkezdje működését a dél-alföldi régió három megyéjét és két megyei jogú városát képviselő állandó iroda” – mondta el lapunknak

Becsey Zsolt,

a Hét Határ Önkormányzati Szövetség elnöke. „Csaknem négyéves folyamat végére került ezzel pont, hiszen 2005 végétől kezdtem el annak a tervnek megvalósítását, hogy – másokhoz hasonlóan – az európai képviselőként büszkén reprezentált régiónak valódi, az alapítók általa létrehozott, a mindenkori kormányzati felügyelet nélküli irodát hozzanak létre. Köszönetemet fejezem ki Békés, Bács-Kiskun, Csongrád megye valamint Békéscsaba és Kecskemét megyei jogú városok vezetőinek, valamint ezek és magam munkatársainak, hogy a tervünket – még ha a vártnál valamivel lassabban is – meg tudtuk valósítani. Remélem, hogy Szeged és Hódmezővásárhely megyei jogú városok is hamarosan csatlakoznak az iroda működését megalapozó kft.-hez, kiteljesítve és megerősítve ezzel a régió minden polgárának, vállalkozóinak és intézményeinek közvetlen képviseletét Brüsszelben. Biztos vagyok benne, hogy a termék- és szolgáltatásbemutatók, pályázati és befektetési partnerkeresések és a közvetlen pályázati források révén az eredmények hamarosan megmutatkoznak úgy, mint Európa csaknem 300 másik régiójának brüsszeli képviselete esetében” – nyilatkozta szövetség elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.