Bulvár

Holttestet találtak a katonai búvárok Röszke mellett a Tiszában

Holttestet találtak a katonai búvárok Röszke mellett a Tiszában

2009. október 22., csütörtök
Holttestet találtak a katonai búvárok Röszke mellett a Tiszában

Egy férfi holttestet találtak a honvédség búvárai Röszke mellett a Tiszában csütörtök délután - közölte az MTI-vel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pál János

elmondta: miután a felszíni kutatás nem vezetett eredményre, Csongrád megye főkapitánya felkérte a honvédség búvárait, hogy kapcsolódjanak be a munkába és közösen fésüljék át azt a négy kilométeres Tisza szakaszt, mely Röszke mellett a szerb-magyar határvonal. A kutatás oka, hogy október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben gyermekei életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította egy 15-18 fős csoport tagjai voltak, a többiek azonban a vízbe vesztek. A szóvivő elmondta: csak a férfi és gyermekeinek nyomait találták meg a folyóparton. A most a folyómederből előkerült férfi holttestről egyelőre nem állapítható meg, hogy a csoport tagja volt-e, halálának okát szakértő vizsgálja a helyszínen. Magyar rendőrök egy hete kutatták a feltehetően a folyón át érkező határsértők nyomait, de eddig sem további migránsokat, sem holttesteket nem találtak. Csütörtökön a szabadkai rendőrkapitány a Tanjug hírügynökséggel azt közölte: a szerb oldalon egy női holttestet találtak a Tiszában, miután a magyar fél tájékoztatta őket a feltételezett balesetről. A szerb sajtó pristinai lapjelentésekre hivatkozva a nap folyamán számolt be arról, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladhatott a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbáltak illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A koszovói sajtó arra alapozta a hírt, hogy az illegálisan Magyarországra készülőkről máig nem tudni semmit. Állítólag október 14. és 16. között akartak átkelni a Tisza Szeged alatti szakaszán, de bárkájuk felborult, s nagy valószínűséggel mind a folyóba vesztek, egy férfi és két gyereke kivételével, akiknek sikerült partra vergődniük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.