/

Holttestet találtak a katonai búvárok Röszke mellett a Tiszában

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy férfi holttestet találtak a honvédség búvárai Röszke mellett a Tiszában csütörtök délután – közölte az MTI-vel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pál János elmondta: miután a felszíni kutatás nem vezetett eredményre, Csongrád megye főkapitánya felkérte a honvédség búvárait, hogy kapcsolódjanak be a munkába és közösen fésüljék át azt a négy kilométeres Tisza szakaszt, mely Röszke mellett a szerb-magyar határvonal.
A kutatás oka, hogy október 15-én egy koszovói férfi két gyermekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben gyermekei életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította egy 15-18 fős csoport tagjai voltak, a többiek azonban a vízbe vesztek. A szóvivő elmondta: csak a férfi és gyermekeinek nyomait találták meg a folyóparton. A most a folyómederből előkerült férfi holttestről egyelőre nem állapítható meg, hogy a csoport tagja volt-e, halálának okát szakértő vizsgálja a helyszínen.
Magyar rendőrök egy hete kutatták a feltehetően a folyón át érkező határsértők nyomait, de eddig sem további migránsokat, sem holttesteket nem találtak.
Csütörtökön a szabadkai rendőrkapitány a Tanjug hírügynökséggel azt közölte: a szerb oldalon egy női holttestet találtak a Tiszában, miután a magyar fél tájékoztatta őket a feltételezett balesetről.
A szerb sajtó pristinai lapjelentésekre hivatkozva a nap folyamán számolt be arról, hogy mintegy 15 koszovói albán fulladhatott a Tiszába a múlt héten, amikor megpróbáltak illegálisan Szerbiából Magyarországra jutni. A koszovói sajtó arra alapozta a hírt, hogy az illegálisan Magyarországra készülőkről máig nem tudni semmit. Állítólag október 14. és 16. között akartak átkelni a Tisza Szeged alatti szakaszán, de bárkájuk felborult, s nagy valószínűséggel mind a folyóba vesztek, egy férfi és két gyereke kivételével, akiknek sikerült partra vergődniük.

Default thumbnail
Előző sztori

Pénteken Szedeák – Baja rangadó: optimista hazaiak

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda LEN Kupa: szegedi lubickolás Splitben

Legutóbbi hasonló cikkek