Bulvár

Halottak Napja: forgalmirend-változásra is lehet számítani

Halottak Napja: forgalmirend-változásra is lehet számítani

2009. október 28., szerda
Halottak Napja: forgalmirend-változásra is lehet számítani

A Halottak Napi megnövekvő személygépkocsi és utasforgalom miatt a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közbiztonsági, bűn- és baleset-megelőzési feladatok ellátására – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A főkapitányság és a városi rendőrkapitányságok munkatársai a polgár- és városőrség bevonásával fokozottan figyelnek a temetők rendjére. A megnövekedett forgalom és a parkolás zökkenőmentességét - az előző évekhez hasonlóan – rendőri irányítás mellett segítik, különösen a kiemelt, indokolt forgalmú helyeken. Idei évben forgalmirend-változásokra is lehet számítani két szegedi temetőnél is az ide érkezők zavartalan közlekedéséért. A Belvárosi temetőnél a Fonógyári út lesz egyirányúsítva a Dorozsmai út irányába péntek délutántól vasárnappal bezárólag. Az egyirányúsítás a személy-forgalomra vonatkozik, a tömegközlekedés marad kétirányú. A Fonógyári út két végén, a Kálvária sugárút és Dorozsmai út kereszteződésében forgalom-irányító rendőr segíti majd a közlekedést. A Dugonics temetőnél szintén egyirányú forgalomra kell számítani a hétvégén a Rózsa utcából az Agyagos utca irányába. A temetőknél a megnövekvő forgalom nem csak a közlekedésben jelent változást, hanem a különféle törvénysértések szándékos, illetve gondatlan elkövetését is előidézheti. A rendőrség közleményében felhívja a temetők környékén parkoló gépjármű-tulajdonosok figyelmét a gépkocsi-feltörések megelőzésére. Ebben az időszakban megszaporodhat a kegyeleti helyek környékén a járműfeltörések száma, ugyanis az alkalmi-, valamint az ilyen helyzetekre „specializálódó” tolvajok - kihasználva a hozzátartozók sietős figyelmetlenségét - járva a kocsisorokat, szemrevételezik az utastereket. Amennyiben értéket, vagy értéket sejtető csomagot, tárgyat fedeznek fel, egy pillanat alatt feltörik a járműveket. Sok esetben olyan hirtelen történik mindez, hogy a riasztó megszólalása sem visszatartó hatású, hisz a tömegben gyorsan el lehet vegyülni. A tömegközlekedési eszközökön is előfordulhatnak zseblopások, erre is érdemes odafigyelni. A közutakon történő forgalomnövekedés pedig nagyobb türelmet és elővigyázatosságot igényel ebben az időszakban a gépjárművel közlekedőktől. A látogatók biztonságát fokozott járőrszolgálattal támogatják. A városi kapitányságok már a megelőző napokban is megerősítik a rendőri jelenlétet az érintett területeken, amelyre egészen a jövő hét közepéig számíthatnak a lakosok - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.