Közélet

Fónagy: a Fidesz és a KDNP felül fogja vizsgálni a privatizációs döntéseket

Fónagy: a Fidesz és a KDNP felül fogja vizsgálni a privatizációs döntéseket

2009. október 22., csütörtök
Fónagy: a Fidesz és a KDNP felül fogja vizsgálni a privatizációs döntéseket

Kormányra kerülése után a Fidesz és a KDNP felül fogja vizsgálni az utóbbi évek privatizációs döntéseit - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Fónagy János országgyűlési képviselő.

Ahol erre ok és lehetőség van, "igyekszünk visszaállítani" az eredeti állapotot - mondta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy "vadabbnál vadabb privatizációs döntések" születtek az utóbbi években. "Ezek a döntések kivétel nélkül ellentétesek voltak az ország stratégiai érdekeivel", számos területen pedig kiszolgáltatott helyzetet eredményeztek - jegyezte meg a képviselő, példaként az energiaszektor, a nemzeti tankönyvkiadó és a MÁV Cargo értékesítését említve. Mint mondta, a kifogásolt eladások nem voltak jó üzletek, és mindegyiket körüllengi a korrupció gyanúja".

Fónagy János

megemlítette: miközben a szocialisták korábban arról beszéltek, hogy lezárult a privatizáció, a pénteki Népszabadságban is hirdettek meg - zömében kisebbségi - tulajdonrészeket. Ezek között volt olyan, "önmagában nem túl nagy értékű", így a költségvetés egyensúlyát alig észrevehetően javító tétel is, amely hungarikumnak számító termékhez kapcsolódik, mint a makói hagyma- vagy a kalocsai fűszerpaprika-kertészet. A politikus szerint a korábban kiemelten közhasznú Árvízvédelmi Központi Szervezet értékesítése nem csupán felfoghatatlan, de veszélyezteti az embere biztonságát is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.