Bulvár

Egy nap, 24 határsértő

Egy nap, 24 határsértő

2009. október 1., csütörtök
Egy nap, 24 határsértő

24 határsértőt és 2 embercsempészt fogtak egy nap alatt a szegedi határrendészek és a CSMRFK Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai - közölte Pál János sajtószóvivő.

24 határsértőből 20 főt a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei igazoltattak Röszke külterületen. Az illegális határátlépők 6 csoportban léptek hazánk területére, főként az éjszakai időpontokat választva a határsértéshez. A 18 koszovói, 1 szerb és 1 bosnyák állampolgár a jobb megélhetés reményében hagyta el hazáját. 4 koszovóit és 2 embercsempészt, pedig a Migrációs Ügyek Osztályának munkatársai igazoltatták Szeged belterületén. Az embercsempészekre bűnügyi tevékenységük ellátása során figyeltek fel, amint egy szlovák rendszámú gépjárműbe 4 feltűnő külsejű személyt szállítanak be. Ellenőrzésük során kiderült, hogy a koszovói férfiak nem rendelkeznek jogszerű magyarországi tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, ők a szlovák és magyar embercsempész segítségével jutottak a magyar – szerb államhatáron. Úti céljuk Németország lett volna. A határsértők ügyét idegenrendészeti eljárás keretében, míg a szlovák, és magyar állampolgárok ügyét embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.