Visszalépett a Mezzo szegedi indulója

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Váratlan egészségügyi probléma miatt vissza kellett lépnie a Mezzo operaversenytől az egyetlen szegedi döntősnek, Rácz Ritának, rajta kívül azonban még két magyar versenyezőnek, Balczó Péternek és Nyári Zoltánnak szurkolhat a közönség a szegedi döntőben – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A Délmagyarország című napilap csütörtöki számában írt a Mezzo operaverseny egyetlen szegedi versenyzője, Rácz Rita visszalépésről. Az énekes a gdansk-i Balti Opera produkciójában Zerbinetta szerepét alakította volna, de betegsége miatt a döntő előtt egy héttel visszalépésre kényszerült.
“A szerepet a Marek Weiss által rendezett Ariadné Naxosban című darabban így a második szereposztásra felkért Aleksandra Buczek alakítja majd november 6-án és 7-én a Szegedi Nemzeti Színházban” – közölték az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval elnevezésű esemény magyar szervezői.
A közönség azonban így is szurkolhat két magyar versenyzőnek: Balczó Péter, az Adagio együttes komolyabb műfaj felé orientálódó sztárja a svájci Théatre Bienne Soleure két egyfelvonásosában, Bohuslav Martinu Alexandre bis és Maurice Ravel Pásztoróra című műveiben, Nyári Zoltán pedig a New York-i Dicapo operaház Emmeline című előadásában és a Debreceni Csokonai Színház Egy halálraítélt utolsó napja című produkciójában is fellép.
Rácz Rita az MTI-nek nem kívánt nyilatkozni. A szegedi lapnak telefonon elmondta: három hét próbaidőszak után haza kellett jönnie Gdanskból. Most különböző vizsgálatokon vesz részt, gyógyszereket kap, és abban bízik, sikerül elkerülnie a műtétet.
A második alkalommal megrendezett verseny szegedi döntőjében David Alagna Egy halálraítélt naplója (Debreceni Csokonai Színház), Richard Strauss Ariadné Naxosban (Balti Opera), Bohuslav Martinu Alexandre bis és Maurice Ravel Pásztoróra (Théatre Bienne Soleure), Marco Tutino Vita (Morva-Sziléziai Nemzeti Színház), valamint Tobias Picker Emmeline (Dicapo Opera Theatre) című darabját adják elő.
A zsűri elnöke Fabrizio Melano lesz, aki több évtizeden át a New York-i Metropolitan Opera rendezője volt, s mint ilyen, az operairodalom minden jelentős művét színre vitte. A zsűri tagjai között két magyar is lesz: Marton Éva operaénekes és Bátor Tamás, a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál ügyvezető igazgatója.

Default thumbnail
Előző sztori

A lemezjátszóknál: Alex

Default thumbnail
Következő sztori

Valószínűleg saját fia bántalmazta az idős asszonyt

Legutóbbi hasonló cikkek