Közélet

Csáky a nyelvtörvényről tárgyalna a kormánnyal

Csáky a nyelvtörvényről tárgyalna a kormánnyal

2009. október 19., hétfő
Csáky a nyelvtörvényről tárgyalna a kormánnyal

Csáky Pál a szlovák nyelvtörvényről szeretne tárgyalni Robert Ficoval és a kormány többi tagjával - adja hírül a FelvidékMa hírportál.

„Így nem kellene a negatív következményeket orvosolnunk” – reagált az MKP elnöke a Szlovák Televízió beszélgető műsorában

Monika Beňová

EP-képviselő kritikájára, akinek nem tetszik, ahogy

Bauer Edit

a problémát kezeli az Európai Parlamentben. Csáky szerint ez a törvény teljesen felesleges, ugyanakkor Beňová „nagyon veszélyesnek és ártónak” nevezte az MKP törvénnyel kapcsolatos kijelentéseit mind idehaza, mind pedig külföldön. A képviselőnő szerint az MKP célja nem a magyar kisebbség helyzetének javítása, hanem az, hogy kormányra kerüljön. „Én azt mondtam, hogy az MKP részvétele a kormányban garancia lehet a jó szlovák-magyar kapcsolatokra” – reagált Csáky Beňová szavaira. Az MKP elnöke szerint a jelenlegi problémák gyökere a szlovák kormánykoalíció összetétele, de legfőképp a nemzeti párt jelenléte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.