/

Befejeződött a kutatás a határsértők után a Tiszán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött a kutatás a Tisza magyarországi szakaszán az október 15-én Szeged alatt történt balesettel kapcsolatban, melyben vélhetően több határsértő veszett a folyóba – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel szombaton este.

Szenti Szabolcs elmondta: a speciális mentők szombaton sem találtak sem holttestet, sem az üggyel összefüggésbe hozható tárgyat.
Vasárnap egy háromfős csoport még átkutat egy korábban már átvizsgált folyórészt, de ezzel az ő munkájuk is befejeződik.
Az ügyben a nyomozás a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a szerbiai partnerrel együttműködve zajlik – tette hozzá a szóvivő.
Október 15-én egy koszovói férfi két gyerekével a folyón kelt át, hogy Szerbiából illegálisan Magyarországra jusson. Eközben a gyerekek életveszélyesen kihűltek. A férfi későbbi kihallgatásán azt állította, hogy egy 15-18 tagú csoport akart átkelni a Tiszán, a többiek azonban a vízbe vesztek.
Azóta a Tisza magyar oldalán egy férfi, szerbiai oldalán pedig két női holttestet találtak. A két nő egyikéről bebizonyosodott, hogy a két gyermekével megmenekült férfi felesége.

Előző sztori

Vasárnap hajnalban óraátállítás

Következő sztori

LEN Kupa – Kikapott a Szeged a Splittől