Labdarúgás: Battonyán sem lassított a Volán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A labdarúgó NB III Alföld csoport 10. fordulójának mérkőzését élőben közvetítettük portálunkon.

Battonyai TK – Tisza Volán SC Szeged 1-2 (0-1).

Battonya: Schvarcz – Kovács, Pribojszki, Süli, Bozsár, Pataki (Karászi), Laurinyecz, Werle, Ács, Czira (Podina), Dani (Putnoki). Vezetőedző: Mákos Árpád.
Szeged: Czirják – Mészáros, Dargó, Mórocz, Grünwald (Pénzváltó) – Szilágyi, Szabó A. – Pálfi, Huszárik, Végh A. – Beretka (Kazi). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Gól: Laurinyecz (84′ – 11-esből), ill. Dargó (28′), Végh A. (47′ – 11-esből).

Buchholcz Gábor: „Az akarat ezúttal jó játékkal is párosult, ha 2-0 után berúgjuk a nagy helyzeteinket, akár több góllal is nyerhettünk volna. Mivel viszont elhibáztuk a ziccereket, magunknak tettük nehézzé a végét. Korábban azt nyilatkoztam, akkor leszünk jó csapat, ha rossz játékkal tudunk nyerni, most pedig már telhetetlen vagyok, s azt mondom a fiúknak: nem állhatunk meg két- vagy akár többgólos vezetésnél sem, igenis értékesíteni kell a szépen kidolgozott lehetőségeket, be kell vinni a kegyelemdöfést! Büszke vagyok erre a győzelmünkre, hiszen bár a battonyaiak hetek óta minden fórumon az őket sújtó sérülések és betegségek miatt panaszkodnak, úgy gondolom, bármilyen összeállításban rendkívül erősek, s nem sokan távoznak majd innen három ponttal a bajnokságban. Keményen futballoztak a hazaiak, de húsz perc után rájöttünk, hogy gyors, rövid passzos játékkal fölébük tudunk kerekedni. Onnantól kezdve a mi akaratunk érvényesült, a battonyaiak ívelgetéseit pedig ragyogóan hárította el védelmünk és Czirják kapus. Sajnos a játékvezető indiszponáltan vezette a meccset, rengeteg sárgát osztott feleslegesen, engem pedig azért küldött föl a lelátóra, mert nem ültem le a padra… Gratulálok játékosaimnak a szép sikerhez!”

93. perc: vége a meccsnek, megvan a három pont! Kilencedik meccsén ötödik, zsinórban pedig második győzelmét aratta városunk első számú futballcsapata, a Tisza Volán SC Szeged. Gratulálunk, szép volt fiúk! Hamarosan Buchholcz Gábor nyilatkozatával, holnap pedig exkluzív helyszíni fotókkal jelentkezünk. Köszönjük, hogy ezúttal is velünk tartottak!
84. perc: GÓL! Erősen véleményes tizenegyessel szépítettek a békésiek. Az egyik lesről induló hazai játékos betört a szegedi tizenhatoson belülre, ott ütközött, a bíró pedig a büntetőpontra mutatott… Laurinyecz nem zavartatta magát, biztos lábbal lőtt kapunkba; 1-2.
81. perc: görcsössé kezdenek válni a hazaiak, a volánosok nyugodtan, szépen passzolgatva hozzák ki a labdákat tizenhatosuk előteréből. Megtörtént a második vendégcsere: Beretka helyére Kazi László állt be.
76. perc: nagy lehetőség adódott a Battonya előtt, ezt megúsztuk… Már Czirják is verve volt, Pénzváltó oldalról, hátulról érkezve csúszott bele a lövésbe, róla került a kapu fölé a pöttyös.
69. perc: hány helyzet kell Beretka Péternek, hogy gólt lőjön? A Volán támadója a félpályától vezette egyedül a labdát a battonyai kapura, a védők 15 méterre lemaradva nyargaltak utána, ám a Beretka elbizonytalanodott, s Schvarczba vezette a bőrt… Továbbra is veszélyesek a szegediek ellencsapásai, hiába birtokolja többet a labdát a Battonya, ezzel egyelőre nem sokat ér.
67. perc: szegedi kontratámadások vetettek véget a hazai fölénynek. Az első akció végén Végh lőtt 23 méterről, Schvarcz kapus védett, majd Beretka vezette rá egyedül a labdát, ám kissé elhamarkodottan lőtt – a kapu mellé. Ezt követően ismét az igen aktív Végh volt a főszereplő: 26 méteres szabadrúgását követően a remekül védő Schvarcz a levegőben úszva tolta szögletre a bogyót. Az elfáradó Grünwald helyére Pénzváltó Bence érkezett a vendégek védelmébe.
59. perc: csatárcserékkel próbálkozik a kétgólos hátrányban lévő hazai alakulat: előbb Czirát Podina, majd Danit Putnoki váltotta. Szegediként reméljük, ők sem járnak nagyobb sikerrel elődeiknél…
52. perc: kétségbeesetten igyekszik visszakapaszkodni a Battonya, mely érezhetően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt. Ács Levente szépíthetett is volna, ám közelről fölé bólintott.
47. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Ez ám a kezdés, kedves szurkolók! A középkezdésből Huszárik ívelt előre, a bizonytalankodó hátvédtől Végh Ariel a tizenhatos vonalán elcsente a labdát, s a battonyai fiú csak buktatni tudott – büntető! A tizenegyest a sértett értékesítette: Végh félmagasan lőtt a kapu bal oldalába; 0-2!
45+6. perc: az igencsak maratonira nyúlt ráadás végén Huszárik 28 méteres szabadrúgása halt el a békéseik sorfalában. Szünet!
45. perc: ahogy az várható volt, a szegedieket kissé megzavarta a közjáték, támad a Battonya, de eddig nem jutott el a Volán kapujáig.
40. perc: három-négy perce áll a meccs, köszönhetően Solymosi sporttárs szereplési vágyának. A sportszerű találkozón a sípos ember előbb – indokolatlanul – több sárgát is kiosztott a vendégeknek, majd a reklamáló Buchholcz vezetőedzőt a lelátóra parancsolta. Egy pillanat alatt sokkal nehezebbé vált az összecsapás…
35. perc: továbbra is támadásban a kék-feketék, egyre-másra futnak a formás vendégtámadások, de újabb találatról egyelőre nem számolhatunk be, mert vagy Schvarcz kapus fülelte le ügyesen a beadásokat a csatárok elől, vagy nagyszerűen segítették őt ki a védők egy-egy közbelépéssel.
29. perc: akár a második szegedi találat is megszülethetett volna, ám Schvarcz hatalmas bravúrral szögletre mentette Huszárik 17 méteres löketét.
28. perc: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! A nagy nyomásnak meglett az eredménye: egy sarokrúgást követően Dargó Balázs közvetlen közelről sodorta a kapuba a bőrt; 0-1!
26. perc: pontos passzokkal szorítja be saját kapuja elé a Battonyát a Buchholcz-legénység, a Volán-fölényt szögletek jelzik.
21. perc: Végh Ariel az ötösig cselezte be magát az alapvonal mentén, az utolsó pillanatban szerelték szögletre a védők.
16. perc: Huszárik Zsolt lábában volt az első szegedi gól, de benne is maradt. A játékmester labdaátvételével két védőt ültetett hintába, majd egyedül tört kapura, de 8 méterről centikkel a jobb kapufa mellé gurított.
15. perc: egyre aktívabbak a vendégek, átvették az irányítást.
11. perc: formás szegedi akció végén Mórocz durrantott alig fölé 16-ról.
10. perc: a helyzet óta mezőnyjátékot láthatnak a nézők. A kis pályán mintegy tucatnyi szegedi ultra remek hangulatot teremt. Kiírással is készültek: ezen Karsai József helyi polgármestert dicsérik, s Botka László, Szeged polgármesterének labdarúgás-ellenessége miatti tiltakozásukat fejezik ki.
2. perc: kimaradt az első lehetőség. A battonyaiak a bal oldalon Mészáros mögé játszották a labdát, Bozsár megelőzte a kifutó Czirjákot, ívelése azonban a keresztlécről fölé pattant.
1. perc: megkezdődött a találkozó, a hazaiak indították útjára a labdát. A hazaiak tiszta fehérben játszanak, a vendégek az új kék mezt, illetve a fekete nadrágjukat és sportszárukat viselik.

no images were found

Előző sztori

A történelem csapdáiban

Következő sztori

A rászorulóknak segített a Mórakert Szegeden