Bulvár

31 határsértőt fogtak el a megyében

31 határsértőt fogtak el a megyében

2009. október 19., hétfő
31 határsértőt fogtak el a megyében

A hétvégén 29, ma hajnalban 2 határsértőt fogtak meg a Csongrád megyei rendőrök – tájékoztatott Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A határsértők közül 6 afgánt Bevetési Osztály munkatársai Szeged belterületén, 21 koszovóit a szegedi határrendészek Röszkénél, illetve Tiszaszigeten a Tisza töltésen, és 4 afgánt a Kisteleki Rendőrkapitányság járőrei fogtak el. 31 határsértő közül 4 koszovói és 2 afgán állampolgárok ellenőrzésük során hamis, hamisított okmányokkal igazolták magukat. Velük szemben az idegenrendészeti eljárás mellett közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Az elfogott személyek a jobb megélhetés és jobb élet reményében hagyták el hazájukat, a magyar – szerb határt gyalogosan elmondásuk alapján segítség nélkül az éjszakai és hajnali órákban, 7 csoportban lépték át. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult – tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.