Sport

Turján György ismét a kék-feketéknél

Turján György ismét a kék-feketéknél

2009. szeptember 17., csütörtök
Turján György ismét a kék-feketéknél
Egyenesen Angliából erősített a megye második vonalában újoncként szereplő FK 1899 Szeged. Hétfőn hazatért hároméves „kiküldetéséből”, és a kék-feketékhez igazolt Turján György, az ötven első és több száz másodosztályú meccsel bíró labdarúgó, aki a Debrecen színeiben a magyar kupát is elhódította. Pénteken délután 18 órakor szinte biztos, hogy pályára lép az FK bajnoki mérkőzésén az Etelka soron. Az ízig-vérig szegedi labdarúgó a diszkoszvetős klub színeiben nőtt fel, itt lett érett játékos, s a 2000-ben megszűnt utolsó első osztályú Tisza-parti csapatból igazolt Debrecenbe. A magas védekező középpályás játszott több szezont Szolnokon, majd visszatért Szegedre, ahol sajnos ismét át kellett élnie egy külföldi szélhámos ámokfutását s egy újabb klub megszűnését. Pályafutását Makón folytatta, ahol rutinjával, magabiztos játékával a csapat legjobbjai közé tartozott, ám egyszer csak gondolt egy merészet, maga mögött hagyott csapot-papot, abbahagyta az aktív sportot, elrendezte ügyeit, s kiment Angliába szerencsét próbálni. „Elég volt. Nem jelentett már olyan örömöt a játék, mint régebben, változást akartam” – indokolta döntését.

A Toyotától a diszkoszvetőig

Aki ismeri, tudja, hogy Gyuri így szokta. Nemcsak a pályán tud megalkuvás nélkül dönteni, hanem az életben is. Mint mondta, pénzt szeretett volna keresni, nyelvet tanulni, világot látni. Három évig dolgozott a brit szigetek egy kikötői városában, Bristolban. A konyhától a postán át mindenhol megfordult, elmondása szerint a legjobb munkája a sofőrködés volt, vadonatúj Toyotákat kellett a kikötőben a hajótól az előkészítő szervizgarázsig szállítani, de ez az állás is a gazdasági válság áldozata lett. Utolsó munkahelye egy raklapgyár volt. Gyurinak sikerült összespórolni egy kis pénzt, amit a lakására költ majd, s gondolkodik egy személyiedző-képzésen is. A következő hetekben ismerkedik a hazai munkaviszonyokkal, s felkészül a nyelvvizsgájára, na és természetesen gőzerővel edz, hogy hétvégenként mindig ott lehessen a diszkoszvető címere a szíve fölött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.