Írjon nekünk

Sport

Szerb ülőröpisek vitték haza a szegedi kupát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Immár harmadik alkalommal rendezték meg Szegeden, a Topolya-soron a Verba László Nemzetközi Ülőröplabda Emléktornát. Az angol, szerb és boszniai szerb csapatok vendégszereplésével rendezett esemény az ülőröplabdázás egyik legrangosabb nemzetközi vidéki tornájává nőtte ki magát. A kupán a Szegeden edzőtáborozó, az Eb-re készülő magyar válogatott is részt vett.

A csapatok egy igazi sportos-piknikes hétvégén vehettek részt, hiszen annak ellenére, hogy a főszervező Csakazért SE Ülő Bikáknak a szponzorok pénzügyi támogatásának minden fillérjét be kellet osztania, sikerült a torna résztvevőit megvendégelniük a halászléfőző fesztiválon is. A szakmai kérdésekről Csíkos Gábor, az Ülő Bikák trénere és a válogatott másodedzője beszélt.

„A szegedi csapat nehéz ellenfeleket kapott, de a harmadik meccsre, a Kikinda ellen – ahol már a pályán is próbáltam segíteni a csapatomat – sikerült győzni. Vasárnap pedig jó játékkal, kevesebb hibával sikerült 3-0-ra felül kerekednünk a Banja Lukán. Ahhoz képest, hogy nyáron alig tudtunk edzeni, megfelelőnek tartom ezt az eredményt, s jó kezdete ez a bajnoki felkészülésnek. A válogatottnak jól jött, hogy az Eb előtt találkozott a boszniai szerb válogatottal egy tornán, így a vereség további gondolkodásra késztet minket. Jó lenne Lengyelországban elérni az olimpiai kvalifikációt jelentő első két hely egyikét, de ha a négybe kerülünk, én már elégedett leszek” – így Csíkos Gábor.

A III. Verba László Emléktorna szombati eredményei:

“A” pálya:

Csakazért SE – Boszniai szerb válogatott 0-2, Feniks Kikinda – Sprint SC 0-2, Csakazért SE– Sprint SC 0-2, Boszniai szerb válogatott – Feniks Kikinda 2-0, Csakazért SE – Feniks Kikinda 2-0, Boszniai szerb válogatott – Sprint SC 2-0.

„B” pálya:

Magyar válogatott – Kent Pilgrims 2-0, Banja Luka – Vác 0-2, Magyar válogatott – Vác 2-1, Banja Luka – Kent Pilgrims 2-0, Kent Pilgrims – Vác 0-2, Magyar válogatott – Banja Luka 2-0.

A vasárnapi játéknap eredményei:

Magyar válogatott – Sprint SC 2-0, Csakazért SE – Kent Pilgrims 2-0, Vác – Boszniai szerb válogatott 0-2, Banja Luka – Feniks Kikinda 2-1.

A 7. helyért: Feniks Kikinda – Kent Pilgrims 3-0 (7, 12, 12).
Az 5. helyért: Csakazért SE – Banja Luka 3-0 (19, 24, 20).
A 3. helyért: Vác – Sprint SC 2-3 (23, -26, 11, -25, -15).
A döntőben: Boszniai szerb válogatott – Magyar válogatott 3-0 (24, 23, 15).

A torna végeredménye:

1. Boszniai Szerb Köztársaság
2. Magyarország
3. Sprint SC Szombathely
4. Mozdulj SE Vác
5. Csakazért SE Szeged
6. Krajisnik Banja Luka
7. Fenix Kikinda
8. Kent Pilgrims

A torna legjobb támadója: Stevan Crnabrnja (Boszniai Szerb Köztársaság)
A torna legjobb játékosa: Oroszi Károly (Magyarország)


Ülőröplabda in Szeged

Tovább olvasom

Hírzóna

Halálos baleset miatt leállították a Miskolc-ralit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Leállították a szombati Miskolc-ralit, az országos bajnokság második fordulóját, miután a második gyorsasági szakaszon halálos baleset történt.

Tovább olvasom

Sport

Csendes szegedi strandröplabdás sikerek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az U16-os strandröplabda bajnokság hétvégi, csepeli döntőjében egy szegedi páros is érdekelt a lányoknál. A fiatalok évek óta az egykori válogatott röplabdázó, Petheő Gábor irányításával dolgoznak, talán szokatlanul nagy csendben.

Tovább olvasom

Sport

Negatív lett a szegedi pólósok koronavírus-tesztje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Hétfőn folytatják a felkészülést.

Tovább olvasom

Aktuál