Péntek: Az Orfeusszal indul a színházi évad

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Nemzeti Színházban Jacques Offenbach: Orfeusz az alvilágban című operettje az évad első előadása. Az IH Rendezvényközpontban Sam Bobrick és Julie Stein: Csókol Anyád! című vígjátékát játsszák pénteken, előadással és hangversennyel folytatódik a Szent Gellért Fesztivál. A Kutatók Éjszakáján színes és ingyenes programokkal, érdekes, és máskor nem látogatható helyszínekkel várják mindazokat, akiket érdekel a tudomány. A Közéleti Kávéházban a Faust legenda nyomában járhatnak, megnyílik a Szép Otthon Építőipari és Lakberendezési Szakkiállítás, jobbnál jobb filmek és bulik várják a szórakozni vágyókat péntek este.

Színielőadások

A Szegedi Nemzeti Színházban pénteken 19 órakor Jacques Offenbach: Orfeusz az alvilágban című operettje az évad első előadása (Nemzeti premier bérlet). Az 1858 októberében, Párizsban bemutatott operettet kétszázhúszszor játszották egyfolytában. Iglódi István is többször sikerre vitte már. Offenbach életelve: „Csak szép nőkről gondoskodj, – a többi mellékes.” Plutó – Jupiter hódításaira vágyik – és földi asszonyokra pályázna maga is. Eurüdikének végül sikerrel udvarol, és magával cipeli az alvilágba. Orfeusz ugyan nagyon megörül, hogy neje odébbállt, ám a közvélemény nyomására, mégis a fiatalasszony után ered… Az egykori szövegkönyvet a szintén állandóan játszott kortárs szerző, Pozsgai Zsolt dolgozta át. Rendezte: Iglódi István.

Az IH Rendezvényközpontban Sam Bobrick és Julie Stein: Csókol Anyád! című vígjátékát játsszák pénteken 19:30-kor. Mrs. Levine: Vári Éva, Sheldon: Nagy Ervin. Rendező: Znamenák István.

Szent Gellért Fesztivál

Pénteken 10-18 óráig a Fogadalmi Templomban Hanginstalláció – Előadás – Soundscape

17-18 óráig a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola aulájában “Egy passziótörténet elemei”- Szőcs Géza előadása (magyar nyelven). 19 órakor a Fogadalmi Templomban a Szent Gellért Akadémia szimfonikus koncertje. Karmester: Robert Christian Bachmann, Yoon Kuk Lee. Részletek a www.stgellertfestival.com oldalon.

Kutatók Éjszakája

A Kutatók Éjszakája fesztivál 2009-ben újra színes és ingyenes programokkal, érdekes, kipróbálható látnivalókkal, és máskor nem látogatható helyszínekkel várja mindazokat, akiket érdekel a tudomány. De mi is a Kutatók Éjszakája? Ez egy egész Európában méltán népszerű fesztivál, amelynek során a világ újabb szeleteinek megismerésén dolgozó emberekkel, pályájukkal, eszközeikkel és gondolataival ismerkedhetnek meg az érdeklődők úgy, hogy közben érdekes programokon vesznek részt, maguk is tevékenyen. A Kutatók Éjszakájára minden év szeptemberének utolsó péntekén kerül sor, így most pénteken. A részletes programot olvashatják a www.szegedindex.hu oldalon.

Közéleti Kávéház

A SZTE Gyógyszerésztudományi Karán (Eötvös u. 6.) pénteken 18 órakor A Faust-legenda nyomában I. rész – fejezetek a Faust-téma irodalmi és zenei feldolgozásaiból: a középpontban Goethe Faust című drámája. Részletek a drámából Hódi Viktória, Kakuszi Zoltán, Vízi Imre Kazinczy-érmes versmondók előadásában. Zenei részletek – videoprojektoros kivetítéssel. Házigazda: Varga Ferenc ny. tanár.

III. Szép Otthon Építőipari és Lakberendezési Szakkiállítás

A Mars téri kiállítócsarnokban és azt körülvevő külső területen immár harmadik alkalommal rendezik meg a Szép Otthon Építőipari és Lakberendezési Szakkiállítást péntektől vasárnapig. A megnyitót követően pénteken, és vasárnap 10 órától 18 óráig tart nyitva a látogatók előtt, illetve a nagyközönség kérésének megfelelően szombaton hosszú nyitva tartással 8 órától 18 óráig fogadják a kilátogatókat. Bővebb információ a www.szep-otthon.hu oldalon.

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:

19 órakor: Moszkva, Belgium – feliratos belga film, rendező: Christophe Van Rompaey.
21 órakor: Közellenségek – feliratos amerikai film, rendező: Michael Mann.

A Belvárosi Mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

16 és 18 órakor: Derült égből fasírt 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film.
20 és 22 órakor: A végső állomás 3D – színes, feliratos amerikai horror, rendező: David R. Ellis.

Balázs Béla terem:

16 órakor, 18.15-kor és 20.30-kor: Megtört ölelések – színes, feliratos spanyol romantikus dráma. Rendező: Pedro Almodóvar.

Csőke József terem:

14.30-kor: Hitvallók és ügynökök – színes, magyar dokumentumfilm.
16.15-kor,18.30-kor és 20.45-kor: Vérvonal – színes, feliratos izlandi-német-dán dráma.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.
A JATE Klubban pénteken 22 órakor Heaven Street Seven koncert. A koncert után party Dj. Fraser-rel!
Az Afrika Caffe-ban (Kárász üzletház, Kárász u.5.) pénteken 20 órakor – Azok a boldog 80-as 90-es évek – retro party.
A Jazz Kocsmában pénteken este Blues Bell.
Az Icon Café & Lounge-ban pénteken este (Kárász u. 9.) Icon charts.
Az M-Klubban (Roosevelt tér 5.) pénteken este Sláger Disco, kívánságpéntek, karaoke.
A Centrál Kávézó és Retro Clubban péntek este DJ Junior.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: Interliga bajnokság a legkisebbeknek

Következő sztori

Szegedre ért Retkes Attila országjáró körútja

Legutóbbi hasonló cikkek