Írjon nekünk

Sport

Vereséggel indította a szezont az SZTE-Szedeák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 1. fordulójában a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák Kecskeméten lépett pályára. A játékvezetők által is támogatott hazaiak húsz ponttal nyerték meg a paprikás hangulatú találkozót.

Az NB I/B Keleti csoport 1. fordulójában:

Kecskeméti Főiskola – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 91-71 (20-19, 15-13, 29-18, 27-21).
Szeged: Simándi 11/3, Molnár 2, Nyilas 6, Kovács D. 9, Gémes 23/3. Csere: Varga D. 3, Szabad 13/3, Széll 4. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Bonifert Domonkos: “Nagyszerű, férfias, szakmai szempontból rendkívül értékes mérkőzést játszottunk. A játékvezetés viszont sajnos gusztustalan volt, ugyanakkor el kell ismerni, mi is rengeteget hibáztunk: ennyi büntetőt nem lehet büntetlenül kihagyni, s a mezőnykísérleteinken is van mit csiszolnunk. A találkozó kimenetelét nagyban befolyásolta, hogy Molnár Miklóst tíz perc alatt úgy pontozták ki, hogy még le se tudtam cserélni. El kell mondanom, ha ez a Kecskemét a továbbiakban is ebben az összeállításban, négy A csoportossal játszik, aligha van ellenük bárkinek keresnivalója. A mi csapatunkból a 18 éves Szabad Istvánt emelném ki, aki korát meghazudtoló megbízhatósággal teljesített. Megyünk tovább, előre tekintünk!”

Óbudai Kaszások – Jászberényi KSE 64-105
Bajai Bácska FKE – Nagykállói KE 87-92
Debreceni Egyetem KE – Szolnoki Főiskola Olaj KK 83-79
A Tiszaújvárosi Phoenix KK – Vásárhelyi Kosársuli és az Újbuda TC – EKF Hész Eger mérkőzésekre később kerül majd sor.

Élő közvetítésünket a Kecskemét – Szeged meccsről itt olvashatják:

IV. negyed: 27-21
Igencsak paprikás hangulatban zajlott az utolsó negyed. A kintről és bentről egyaránt nagyszerűen célzó Kecskemét 76-60-ra ment el, ám ekkor a Szedeák egy utolsó nagy rohamra indult. Az akaratnak és a letámadásnak meglett az eredménye: 3.15-tel a vége előtt 76-69-re sikerült felzárkózni. Sokat jelentett, hogy Gémes mellé ekkor Szabad István is fel tudott nőni, a fiatal kosaras pontjai jókor jöttek a vendégeknek.
Sajnos ismét behullott azonban egy hazai tripla, majd az ellentámadásnál a – jogosan – faultot reklamáló Kovács Dávid ellen technikait ítéltek a sporik. Kovácsnak ez volt az ötödik hibája, így ő is kiszállt. Ráadásul a zsűriasztalnál ülők nem állították meg az órát, tizenöt másodperc lepergett. A szegediek érdeklődésére a végén annyit mondtak: „Örülünk, hogy van, aki csinálja…”
Az incidens teljesen padlóra küldte Nyilasékat, így zárásként a Kecskemét könnyű kosarakat ért el, s húsz ponttal nyerte meg a mérkőzést.

III. negyed: 29-18
A több sebből vérző Szedeák megrogyni látszik, a harmadik negyedre sajnos a védekezés is szétesett. A Tóth Viktor vezette Kecskemét kintről is több alkalommal betalált, míg a vendégek távoli dobásai rendre célt tévesztettek. Egyedül Gémes Levente dicsérhető, az ő kosarai tartották a lelket a társakban. A Tisza-partiak továbbra is hadilábon állnak a büntetők értékesítésével, ami egy ilyen rangadón több mint luxus. Óriási csoda kellene ahhoz, hogy a záró etapban sikerüljön ledolgozni a tizennégy pontos hátrányt (64-50).

II. negyed: 15-13
Ahhoz képest, mennyire lejt a hazai pálya, nagyszerűen tartja magát, hősiesen küzd a vendég Szedeák. Az egész második negyedben a Kecskemét vezetett, de nem sikerült meglógniuk a Bács megyeieknek. Nem elég, hogy Rezák Tamás térdsérülés miatt nem bevethető, Molnár Miklós is kiszállt a csatából – a 15. percben pontozták ki őt a bírók, három szabálytalansága minimum véleményes volt… Bonifert Domonkos együttesének védekezése jól működik, a támadásoknál azonban gyakran a tanácstalanság az úr. Nyilas István például alig tud helyzetbe kerülni, s szokásától eltérően sajnos több büntetőt is elpuskázott. Szabad István és Varga Dániel is pályára került a második tíz percben, melynek végén hárompontos kecskeméti előnyt mutat az eredményjelző.
Eddigi pontszerzőink: Simándi 2, Molnár M. 2, Nyilas 3, Kovács D. 7, Gémes 11, Varga D. 3, Szabad 4.

I. negyed: 20-19
Látszik, hogy rendkívül komolyan veszi ezt a derbit a Főiskola: a hazai oldalon több, A csoportos rutinnal bíró játékos, így a két Csorvási, Levente és Milán, Csabay Ádám és Szabó Tibor szerepel, de pályára lép az exszedeákos Tóth Viktor is.  Végig szoros volt a küzdelem az első negyedben, 11-6-ra a vendéglátók vezettek, Gémes Levente kosaraival 17-13 fordított a Szeged, melyben a Simándi, Molnár, Nyilas, Kovács, Gémes ötös szerepel. A tíz perc végén azonban a Kecskemétnél az előny.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál