Játszóteret romboló banda Makkosházán

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Esténként fiatalokból álló csoport rombolja Makkosházán az egyik játszóteret. A kerítés kétharmada már hiányzik. A környéken élők nem értik, hogy a rendőrök miért nem kapják el a garázdákat.

Fiatalkorú banda garázdálkodik Makkosházán, a Lomnici utcában és környékén. Az itt élők felháborítónak tartják, hogy este nem lehet nyugodtan kimenni az utcára. Losonczi-Tóth József elmondta, a fiatalok törnek, zúznak. „A Honfoglalás parti játszótér lassan már elfogy. Éjszakánként fiatalokból álló csoport azzal szórakozik, hogy szétszedi a kerítést” – hívta fel figyelmünket a makkosházi fiatalember.
A játszótéren délutánonként rengeteg gyerek megfordul. Bár sok játék már hiányos, de a csúszda, a hinta és a köteles mászóka még használható. A kitaposott füvön látszik, sokan igényt tartanának egy színvonalas játszótérre. Délelőttönként babakocsis, kisgyermekes anyukák pihennek meg a padokon – már amelyikre még rá lehet ülni. „Nappal nincs semmi probléma, biztonságosan játszhatnak a gyerekek. Este viszont elszabadul a pokol” – jegyezte meg a békésen üldögélő, gyermekét figyelő N. Nóra. Hozzátette: jó lenne, ha néha a rendőrök esténként erre jönnének, és elkapnák a randalírozókat. Azt Nóra sem tudta behatárolni, hogy mikor verődnek össze a fiatalok. A nyári szünetben még éjfélkor is repültek a kerítéselemek. A fiatal hölgy és a környéken megkérdezettek nem értik, a rendőrök miért nem kapják el a bandát? Mire várnak? – tették fel többen a kérdést.

A rendőrség még nem kapott a Lomnici utcai játszótérrel kapcsolatosan bejelentést – tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. Elmondta: ha lakosság bejelentést tesz, fokozottan figyelnek a területre, és járőröket küldenek ki.
Kenderesi Szabó Mihály helyi képviselő tud az ügyről, mint mondta, többen jelezték már a problémát. Rendőrökkel is volt a helyszínen, de akkor éppen nem volt ott senki. „Biztosan őrszemeik is vannak, hiszen ha közelednek a járőrök, feloszlik a banda. Úgy tudom, hetente háromszor is megjelennek a játszótér környékén a rendőrök” – nyilatkozta az MSZP-s képviselő. Hangsúlyozta: 14-16 éves fiatalokról van szó, akik más kerületből jönnek. Olyan gyerekek, akikre nem figyelnek a szülők. Akkor járnak iskolába, ha úgy tartja kedvük. Nincs igazi elfoglaltságuk, és rombolásban élik ki magukat. „Korábban volt egy fiatalkorúakból álló banda, akik addig ittak, míg nem tudták kontrollálni magukat. Elbeszélgettünk velük és sikerült megoldani a problémájukat. A mai napig együtt van a csoport, és normálisan szórakoznak, sportolnak” – mondta a képviselő. Kijelentette: jövőre mindenképpen szeretnék kitakarítani és rendbe tenni a játszóteret, de arra bizonyára nem lesz pénz, hogy a környék vadonatúj játszóparkot kapjon.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

A botkai cinizmus

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: Völgyi vezetésével gázolt a SZVSE-Gyálarét

Legutóbbi hasonló cikkek