/

InterCity-vonattal Ungvárról Budapestre

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyomtávváltós Intercity vonat Magyarország és Ukrajna közötti közlekedtetéséről tartott konferenciát nemrég Nyíregyházán a KIÚT Térségfejlesztési Egyesület Hungary és a MÁV-START Személyszállító Zrt. – adta hírül a Kárpátinfo.net hírportál.

A tanácskozás apropóját az adta, hogy a záhonyi KIÚT Térségfejlesztési Egyesület „Magyar-ukrán ipari park kialakításának vizsgálata“ című pályázata támogatást nyert a Norvég Alap részéről, s melynek célkitűzése: magyar-ukrán közös tanulmányterv készítése a nyomtávváltós IC-vonatok közlekedéséhez Ukrajna és Magyarország között.

A rendezvényen részt vett Heinczinger István, a MÁV vezérigazgatója is, aki elmondta: a MÁV mindenféleképpen támogatja a két határmenti térség összekapcsolását. Hozzáfűzte, amennyiben a fejlesztéshez európai uniós támogatást is bevon az új rendszert támogató magyar és ukrán fél, akkor reálisan 2012-ben lehet számítani a nyomváltós vonatok indítására, az első időszakban Budapest-Ungvár és Beregszász között.

Előző sztori

Embercsempészt is fogtak a szegedi határrendészek

Következő sztori

Az SZDSZ 2010-ig még eléldegél