Közélet

InterCity-vonattal Ungvárról Budapestre

InterCity-vonattal Ungvárról Budapestre

2009. szeptember 15., kedd
InterCity-vonattal Ungvárról Budapestre

Nyomtávváltós Intercity vonat Magyarország és Ukrajna közötti közlekedtetéséről tartott konferenciát nemrég Nyíregyházán a KIÚT Térségfejlesztési Egyesület Hungary és a MÁV-START Személyszállító Zrt. - adta hírül a Kárpátinfo.net hírportál.

A tanácskozás apropóját az adta, hogy a záhonyi KIÚT Térségfejlesztési Egyesület „Magyar-ukrán ipari park kialakításának vizsgálata“ című pályázata támogatást nyert a Norvég Alap részéről, s melynek célkitűzése: magyar-ukrán közös tanulmányterv készítése a nyomtávváltós IC-vonatok közlekedéséhez Ukrajna és Magyarország között. A rendezvényen részt vett

Heinczinger István

, a MÁV vezérigazgatója is, aki elmondta: a MÁV mindenféleképpen támogatja a két határmenti térség összekapcsolását. Hozzáfűzte, amennyiben a fejlesztéshez európai uniós támogatást is bevon az új rendszert támogató magyar és ukrán fél, akkor reálisan 2012-ben lehet számítani a nyomváltós vonatok indítására, az első időszakban Budapest-Ungvár és Beregszász között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.