Idén már 6 milliót kapott az előzetesben lévő Hunvald

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A február óta előzetes letartóztatásban lévő VII. kerületi polgármester azóta is kapja havi 740 ezer forintos juttatását az önkormányzattól – értesült az  InfoRádió. A hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsított Hunvald Györgynek eddig csaknem 6 millió forintot fizettek ki.

Vattamány Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője szerint a polgármester számára haladéktalanul meg kell szüntetni ezeket a kifizetéseket.
A februárban letartóztatott Hunvald György az önkormányzattól havi 742.560 forint juttatást kap, így amióta nem dolgozik, összesen 5.940.480 forinttal gyarapodott a számlája.
A frakcióvezető összehasonlításképpen elmondta, a kerület idén a fűtéstámogatásra 500 ezer, szociális alapú gyermekétkeztetésre pedig mindössze 3 millió forintot tervezett.
A Fidesz javaslatáról akár már a hétfő reggeli képviselő-testületi ülésen dönthetnek.
A Legfőbb Ügyészség az erzsébetvárosi ingatlanügyekben folytatott nyomozás október 3-án lejáró határidejét további négy hónappal, jövő február 3-ig meghosszabbítja az ügy kiterjedtsége és bonyolultsága miatt.

Előző sztori

A Fidesz és az MSZP vitája a bérplafonról

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: tovább robog a SZVSE-Gyálarét

Legutóbbi hasonló cikkek