Egyetemi rangadót vív szombaton az SZTE-Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kecskeméti vereségét követően a Debrecen ellen javíthat a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák a férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában. Rezák Tamásra továbbra sem számíthatnak a Tisza-partiak.

Szombaton hazai pályán is bemutatkozik a 2009/2010-es bajnokságban a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák: Bonifert Domonkos együttese 17 órától a Debreceni Egyetem KE-t fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A szegedi szurkolók tehát tétmeccsen most láthatják először az új és a régi-új fiúkat, Gémes Leventét, Molnár Miklóst és Kovács Dávidot. Az egyetemi rangadó esélyese a hazai együttes, ám ahogy az első forduló tapasztalatai mutatják, az újjáalakult gárdánál bizony még akadnak homokszemek a gépezetben, így a szurkolók támogatására is nagy szükség lesz, hogy Nyilasék hozzák a kötelezőt.
A nyáron több meghatározó játékos – Kovács Attila, Kukla Zsolt, illetve Puszta Dávid és (családi okok miatt) Tóth Viktor – is távozott, így aligha volt elvárható, hogy már a szezon elején tökéletesen, olajozottan működjön a csapatjáték, időre van szükség ahhoz, hogy kialakuljon a Bonifert mester által megálmodott szerkezet. A bajokat tetézte Rezák Tamás térdsérülése, mindezt kihasználva pedig a roppant erős összeállításban játszó – és a hazai pálya valamennyi előnyét élvező – Kecskeméti Főiskola múlt vasárnap 91-71-re le tudta győzni a Szegedet. A Debrecen hazai környezetben mutatkozott be, s gyakorlatilag végig vezetve 83-79-re múlta fölül a Szolnoki Főiskolát. Nincs mese: a felsőházi rájátszásba vágyó Szedeáknak meg kell vernie a hajdúságiakat!
„Természetesen hatalmas elánnal készülünk a szombati összecsapásra, hiszen a rajt nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, s a srácokat felpaprikázta a vereség. Most is azt tudom egyébként mondani, mint vasárnap: szakmai szempontból rendkívül értékes meccset játszottunk Kecskeméten, még Sztojan Ivkovics korábbi szövetségi kapitány is úgy nyilatkozott, hogy a találkozó megütötte az A csoport szintjét. Három perccel a vége előtt még csak hat-hét pont volt a több A csoportos kosarassal felálló Kecskemét előnye, a végén azonban néhány érthetetlen játékvezetői ítélet ‘megbolondította’ csapatomat, így alakulhatott ki a húszpontos különbség. Az irányító poszton kialakult gondjainkkal, rövid kispaddal nem is mutattunk olyan rossz játékot!” – mondta portálunknak a szegedi vezetőedző.
Bonifert Domonkos természetesen tisztán látja: a kecskeméti meccsnek az is a tanulsága, hogy rengeteg még a csiszolni, finomítani való. „Egész héten ezt gyakoroljuk, ami vasárnap nem ment. Nagy hangsúlyt fektetünk a külső dobásokra és a büntetőkre, de annyit azért még hadd jegyezzek meg, hogy rossz kecskeméti dobószázalékunkhoz az ellenfél kiváló védekezése nagyban hozzájárult. Ami a Debrecent illeti, feltörekvő alakulatról van szó: úgy hallottuk, a Szolnok ellen gyakorlatilag végig az egész pályás letámadást alkalmazta – fiatalos lendületüket rutinunkkal próbáljuk majd ellensúlyozni. Mentálisan erősnek kell lennünk, ki kell zárnunk minden külső körülményt, s akkor meglesz a siker” – véli.
Rezák Tamás ugyan már próbálgatja lábát, de a szakvezető még kockáztatja meg szerepeltetését, hiszen a kosaras fő ereje gyorsaságában, lendületében rejlik, s egy esetleges rásérülés hosszabb időre vethetné őt vissza. Sajnos Blahó Barnabás sem áll rendelkezésre – tüdőhártya-gyulladásból lábadozik, jövő héttől kezdheti meg a mozgást –, így irányítóban továbbra is rendkívül szűk a mozgástér, Simándi Árpádra komoly teher hárul majd. Mindezek ellenére a szegedi fiúk fogadkoznak: jó játékkal, látványos kosárlabdával köszöntik majd rajongóikat az első hazai fellépés alkalmából.
A szombaton 17 órakor kezdődő meccset a diákok és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg.

Előző sztori

Sándor Klára kilépett az SZDSZ-ből

Default thumbnail
Következő sztori

Szerda esti válogatás

Legutóbbi hasonló cikkek