Darmstadtba utaznak a Titán atlétái

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A szegedi futók a nemzetközi maraton és félmaraton versenyen vesznek részt Németországban.

Nagy készülődésben voltak a szegedi Titán TC sportolói a berlini atlétikai világbajnokságra, amikor tudomásukra jutott, hogy testvérvárosunkban, Dramstadtban második alkalommal rendeznek Nemzetközi Maratont és Félmaratont – tájékoztatta portálunkat Menyhárt Zoltán szakosztályvezető.
Hozzátette: a versennyel kapcsolatosan csak annyit tudtak foglalkozni, hogy utánajártak az első esemény eredményeinek, amelyek arra ösztönözték őket, hogy rajthoz álljanak a most vasárnapi versenyen. „Az elmúlt időszakban atlétáim kisebb pihenőt kaptak, de augusztus elejétől már megkezdtük az előalapozást. A mostani verseny pontosan beleilleszkedik az őszi programunkba, amelyeket a november 14-ei Kismaratoni Országos Bajnokság felkészülésére szánunk. Tavaly ezen a bajnokságon az ifjúsági korú fiúk magyar bajnokok lettek, igaz, még volt egyesületünk színeiben, az aranyat most meg szeretnénk szerezni a Titánok részére. Ebben az évben komoly munkát végeztünk a gyermek korcsoporttól egészen a felnőtt korig, amely remélhetőleg az év végi versenyeken eredményekben fog mutatkozni” – mondta a szakember.
A hét végi versennyel kapcsolatos hír, hogy Lóczi Attila (1984), Szabó Bence Zsigmond (1992) és Tűhegyi Sára (1989) mellett szerepel majd Szelepcsényi Zsolt (1992) is, aki idén az ifjúsági világbajnokságon 2000 méter akadályon egyéni csúccsal 20. lett, míg tavaly a linzi 10,5 kilométeren első helyezést ért el. „Annak azért örülnénk, ha még az utolsó napon is jelentkeznének támogatók, akik ezt a testvérvárosi programot segítenék. Viszont el kell árulnom, hogy városunk vezetése pozitív elbírálásban mérlegelte kérelmünket” – tájékoztatott Menyhárt Zoltán.

Előző sztori

BRDSZ: magánkézbe adná a kormány az állami üdülővagyont

Következő sztori

Szilvát az asztalra!