Pick Szeged: Csak nehezebb ellenfelek lesznek

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pick Szeged 45 gólt dobott

Leiskolázta a Pick Szeged a Gyöngyöst bajnoki férfi kézilabda-mérkőzésen, szerdán este az újszegedi sportcsarnokban. A Pick Szeged 45 gólt dobott. Matics edző három játékosát is kipróbálta irányítóban.

Kapkodott a Pick Szeged a mérkőzés elején: a montenegrói Oszmajics egy szép gól után rendre elhibázta lövéseit. Ugyanígy nem villogott az első 12 percben a szerb Nenadics: kezéből kicsúszott a labda, volt egy rossz lövése és egy szép bejátszása. A szerb Marjanac hiába hárította rendre a gyöngyösi lövéseket, várható volt, hogy a vendégegyüttes egyszer-egyszer betalál a Pick kapujába. Így történhetett meg, hogy 3-0 után 3-4 lett, majd 4-6 a mérkőzés állása.

A gyöngyösiek nem hittek a szemüknek, míg az káprázott, addig a Pick játékosai is észbe kaptak és megszórták a Kovács kapuját. Pörögtek a hazai játékosok, és ennek eredménye 8-0-ás nyolc perc lett. A félidő kétharmadánál, 12-6-os szegedi vezetésnél Krivokapics is beszállt a játékba és ahogy az várható volt, egyre csak nőtt a hazaiak előnye. A magyar válogatott játékos jól osztogatott, és lövései pontosak voltak. Természetesen ahhoz, hogy a 27. percben már 10 gól legyen a két csapat között a különbség, a többi pickes játékos bátor és jó játéka is kellett. Könnyű gólokat lőttek Zubaiék, kérdés a most ziccerig kidolgozott helyzetek meglesznek-e a Veszprém ellen és a Bajnokok Ligája-mérkőzéseken? Az persze derűre ad okot, hogy a játékosok nem könnyelműsködtek, hanem kegyetlenül kihasználták a lehetőségeket. Ezt a kisszámú, de annál lelkesebb közönség vastapssal és buzdítással viszonozta.

A félidő végén a harsány publikum egy másodpercre mégis elcsendesedett. A keresztszalag-szakadása után több hónapos kényszerpihenőt követően pályára lépett Vadkerti Attila egy hirtelen mozdulatnál megcsúszott a vizes parketten, és lába a teste alá fordult. Az irányítót játszó szélső szerencsére felpattant, és folytatta a játékot.

A szünet után, úgy ahogy az első játékrészben, a gyöngyösiek csak beállósukban, a Dunaferrből igazolt Sándor Ákosban bízhattak. A kiváló játékos még a hétmétereseket is bevállalta, miután társai csődöt mondtak. Ő viszont három büntetőből hármat értékesített, és emellett még lőtt hat akciógólt. A Pick Szegedben nem volt olyan játékos, aki kiugróan sok találatot szerzett volna, de mindenki megdobta a magáét.

Fokozatosan nőtt a különbség, és Vladan Matics vezetőedző olyan taktikával próbálkozhatott, amilyennel csak akart. Természetesen legnagyobb gondja a vezetőedzőnek, hogy ki helyettesítse Andjelkovicsot és Lelét, a két harcképtelen irányítót. Próbálkozott Krivokapiccsal, Vadkertivel és Nenadiccsal. Az utóbbi játékos a második félidőben magára talált, jól kézilabdázott, és a legtöbb gólt szerezte a hazai csapatból. Ráadásul a második félidő legizgalmasabb jelenete is nevéhez fűződik. A szerb játékos labdát próbált szerezni a felezővonalnál. Olyan lendülettel érkezett az oldalvonalhoz, hogy nem tudott megállni, felugrott a palánkra, és onnan zerge ügyességével tovább pattant a lelátóra a negyedik sorba, s a nézők között kötött ki. Nenadics bizonyította, kiváló hármasugró lenne. A labdát ennek ellenére nem sikerült megszereznie, de az akarat mindenképpen dicsérendő. És a csapat lendületes játéka is, hiszen a második félidei produkcióval majdnem elérte az 50 gólt.

Budapest Bank Férfi Kézilabdaliga, 6. forduló:

Pick Szeged – Gyöngyös 45-27 (21-11). Újszegedi sportcsarnok 500 néző. Vezette: Herceg, Wiedemann.
Pick Szeged: Marjanac – Ghionea 2, Kos 4/1, Nenadics 6/2, Zubai 5, Oszmajics 1, Zvizej 3/1. Csere: Liszkai (kapus), Herbert 5, Vadkerti, Katzirz 5, Krivokapics 5, Vancsics 5, Simon 4. Edző: Vladan Matics.
Gyöngyös: Kovács – Benis 3, Pető 3, Sándor 9/3, Muhl, Hódi, Nigrinyi 5/1. Csere: Szabó (kapus), Bognár 2, Varga 2, Pánczél, Kaplonyi 1, Füleki, Bakos. Edző: Adorján Gábor.
Hétméteres: 4/4, ill. 6/4. Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Default thumbnail
Előző sztori

Csütörtök: Nyelvek Európai Napja

Következő sztori

Sándor Klára kilépett az SZDSZ-ből

Legutóbbi hasonló cikkek