Vélemény

Melegfelvonulás és vébéselejtező

Melegfelvonulás és vébéselejtező

2009. szeptember 4., péntek
Melegfelvonulás és vébéselejtező

Az Index hírportál azt írja, egy felmérés szerint a magyarok 42 százaléka gondolja úgy, hogy meg kéne adni a lehetőséget a homoszexuálisoknak, hogy úgy éljék az életüket, ahogy szeretnék. Van olyan ország Európában, ahol ez a szám 70 százalék, de a mi hányadosunk sem rossz amúgy, olyan négy alá. Később olvasható: „1997 óta szerveznek Budapesten melegfelvonulásokat, amelyek azután váltak a politikai közbeszéd fontos témájává, hogy 2007-ben ellentüntetők zavarták meg a menetet, majd ez még hevesebben megismétlődött 2008-ban. A rendbontások tehát azután kezdődtek, hogy a 2006. őszi zavargásokat követően (az őszödi beszéd okán – DJ Puli) olyan, elsősorban a szélsőjobbhoz köthető tüntetőcsoportok alakultak, amik azóta is keresik az alkalmat arra, hogy megmutathassák magukat. Így mostanra a felvonulások előtt is a homoszexuálisok ügye helyett jellemzően a szélsőségesek elleni küzdelemről, a gyülekezési jogról és a rendőri biztosításról esik szó.”

Ennyi. Azóta az a normális polgár, aki állást akar foglalni, hogy a homokosoknak tényleg szükségük van-e még több megértésre, vagy a hazájukat, népüket, kecskéiket stb. féltő nagyon szittyáknak, csak bambul a kereskedelmi híradók előtt, oszt nézi, ahogy a riporterek dörzsölik a tenyerüket: na végre. A platókon meg, már bocsánat, de olyan perverziókat látunk, hogy soha a büdös életbe nem hiszi el a jóembör, hogy azok ott, ahun-é, normális párkapcsolatban élő emberek, ahogy azt az SZDSZ kampányfilmjében hirdette – el is bukott szerencsétlen. Sőt, véleményem szerint egy műpénisszel dörgölőző, közösülést imitáló férfipár kimeríti a közszeméremsértés bűntettét, nem? És erősen nevezhető provokatívnak az az ifjú is, aki rózsaszín Bibliával egy tangában vonaglik, papi felsőrészben. Viszont arról a tojást dobáló, hitleri kézlendítésekkel kommunikáló galeriről is nehéz elképzelni, hogy nemzetünk védelmezői, a jövő nagy magyarjai. Az igazi ÜGY melletti demonstráció valahogy így nézne ki: felvonulnak különböző párok, egyneműek, kézen fogva vagy egymást átkarolva, olykor-olykor hitvesi jellegű puszit váltva. Lenne köztük bankártípusú, öltönyös, kigombolt fehér inges fiatal, divatos macsó stb. Őket pedig a meg-nem-értők kísérik, bekiabálnak maximum, hogy Ádám és Éva, vagy hogy ne fogadhassanak örökbe gyermeket az egynemű párok, vagy nem támogatjuk a házasodásukat, de a bejegyzett párkapcsolatot igen stb., stb. De sehol egy „mocskos buzik” rigmus, sehol egy „Sieg Heil” skandálás, karlendítésekkel, mint ahogy szűk nacik domborulatainak a simogatása sem jelenne meg. Na, ekkor el tudnám képzelni, hogy nem kontraproduktív a demonstráció, hanem a demokráciához hűen figyelemfelhívás; nem figyelmeztetés és nem is kérkedés, provokáció. De félek, hogy szombaton bizony nem az idea valósul meg, már csak azért sem, mert épp véletlenül azon a napon vonulnak a mások, mikor a magyar válogatott régen várt tétmeccset játszik a svédek ellen. Világbajnoki selejtező, telt ház várható, negyvenezer ember, köztük sajnos a kemény mag is, futballhuligánok, vagy mi. Ezek meg akkor vonulnak, véletlenül; senki sem gondolt rá, hogy a kedélyeket talán csillapítani kellene, nem fasiszta hadgyakorlatot életre hívni egy buzibállal. Én speciel szeretném, ha a melegek úgy élhetnének, ahogy szeretnék (a gyereknevelést azért talán nem kéne…). Észre kellene vennünk azonban, hogy egy mocskos játék részesei ők, ahogy például az etnikai kisebbség is gyakran. A politika sodorja folyamatosan olyan helyzetbe a melegeket, cigányokat, ahová. Nem lennék meglepve, ha az új Fodor-féle liberális alakulat egy szerencsétlen szombati incidens után zászlót bontana, mint védelmező: népszerűsödjön csak az SZDSZ cafatjaiból újjáélesztett izé. De remélem ezúttal tévedek...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.