Sport

Alsóvárosi torna Wiegand Gyula emlékére

Alsóvárosi torna Wiegand Gyula emlékére

2009. szeptember 13., vasárnap
Alsóvárosi torna Wiegand Gyula emlékére
Három éve hunyt el Wiegand Gyula, a Sun City és a Volvox énekese. A vidám tekintetű zenész a hangjegyek mellett a focilabdával játszott a legtöbbet. Lelkes szurkolója volt Szeged mindenkori élcsapatának, és a Károlyi DSE-ben rúgta a bőrt. Sportbarátai minden évben futballmeccsel emlékeznek meg társukról Alsóvároson, a Szabadság téri ősgyepen. Idén egy háromcsapatos emléktornával adóztak Gyula emléke előtt.Wiegand Gyula 2006. szeptember 5-én autóbalesetben vesztette életét. Sporttársai minden év első őszi hónapjában egy futballmeccsen emlékeznek meg róla. Így történt ez szombat délután is, mikor a torna nyitóakkordjaként felhangzott a közös kiáltás: Gyula! Az örökké mosolygós szegedi srác emlékét semmi sem idézhette volna fel méltóbban, mint a barátok önfeledt játéka.

A torna krónikája:

FK 1899 Szeged „A” – Károlyi DSE 2-5 FK 1899 Szeged „B” – FK 1899 Szeged „A” 3-2 Károlyi DSE – FK 1899 Szeged „B” 3-0 Végeredmény: 1. Károlyi DSE 2 mérkőzés 2 győzelem, 6 pont (8-2) 2. FK Szeged „B” 2 mérkőzés: 1 győzelem 1 vereség 3 pont (3-5) 3. FK Szeged „A” 2 mérkőzés 2 vereség 0 pont (4-8) A győztes csapat: Szabó – Gombócz, Martonosi T., Martonosi Zs., Kakuszi, Nagy, Huszár, Szekeres.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.