Bulvár

Zöld fesztivál címet kapott a Szegedi Ifjúsági Napok

Zöld fesztivál címet kapott a Szegedi Ifjúsági Napok

2009. augusztus 28., péntek
Zöld fesztivál címet kapott a Szegedi Ifjúsági Napok
Zöld fesztivál címet kapott a Szegedi Ifjúsági Napok; az elismerést tanúsító oklevelet pénteken a rendezvényen adta át Szabó Imre környezetvédelmi miniszter az esemény főszervezőjének, Boros Gyulának.

A minisztérium a rendezvényszervező cégekkel közösen tavaly kezdte el kidolgozni a Zöld fesztivál címhez kapcsolódó kritériumrendszert, melynek a sok embert vonzó események okozta környezetterhelés csökkentésére, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítésére a célja - mondta el a zöldtárca vezetője. A zöld fesztiválok rendezőinek négy környezettudatos alapkövetelményt kötelező vállalniuk és további négy feltételt kell teljesíteniük a választható nyolcból. A SZIN a szelektív hulladékgyűjtés mellett nagy hangsúlyt fektet a közösségi és kerékpáros közlekedés használatára, a látogatók közlekedését vasúti kedvezmények és külön buszjáratok segítik. A fesztiválon komposztálható tányért, evőeszközöket és poharakat is használnak. A SZIN területén cirkál a Zöld Rendőrség, amely információkkal szolgál, meginti az öko-kihágókat és megdicséri az ökotudatos létformát követő fesztiválozókat. Az egyik legfontosabb kezdeményezés az többször használható repohár, melyet a hazai fesztiválok közül tavaly a SZIN-en próbáltak ki először. A 200 forintért megvásárolható, becserélhető, majd a fesztivál végén visszaváltható pohárral - a szervezők becslése szerint - idén már 60 ezer egyszer használatos műanyag pohárból származó hulladék képződését lehet megelőzni csak a szegedi rendezvényen. A SZIN szervezői elmondták: örömmel tapasztalták, hogy míg más fesztiválokon a nagyszínpad előtti tér az utolsó koncert után teli van műanyag hulladékkal, a szegedi esemény első napjain csak elvétve találtak eldobott poharakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.