Írjon nekünk

Sport

Vb-napló kedd: Nati és Kati egyenruhát vásárolt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Kovács helyett Csipes irányítja Janics edzéseit

janicsnatasa1A versenyek tervezésével foglalkoztak edzők és sportolók a kajak-kenu világbajnokság helyszínén Kanadában. Janics Natasának hiányzik edzője, Kovács László, akinek utaztatása már nem fért a szövetségi költségvetésbe. A szervezők megkezdték a lelátók ácsolását, de ígérik a szerdai megnyitóra készen lesz.

A szállodai beszélgetéseken egyre több szó esik a versenyekről. Most már nem az a téma Dartmouth-ban a versenyzők között, hogy ki, hogy aludt és mennyit, hanem kinek mi a tapasztalata a pályán. Az edzőkkel azt próbálják összerakni a sportolók, hogy kinek mi lenne a legoptimálisabb: az elődöntőből egyből a döntőbe jutni, vagy belefér a középdöntő is. A férfi kajakosoknál nem sokat lehet taktikázni, hiszen nagyon sűrű a mezőny, minden futamban nagyot kell hajtani.
Taktikázni, véleményem szerint, óvatosan lehet, hiszen a tó adottságai miatt veszélyes lehet a két szélső sáv. Mivel a versenypálya mellett nincs út, ezért a televíziós kamerákat nem autó, hanem a vízen katamarán szállítja majd. Ezt már 2003-ban az atlantai világbajnokságon a döntőben a szegedi kenus, Fürdök Gábor is megtapasztalta, hiszen olyan hullámokat kapott, amelyen nagyon nehéz volt evezni. Ebből tanulva a két szélső pályát, az 1-est és a 9-est el kell kerülni a versenyzőknek. Ezt csak úgy lehet, ha az első vagy a második helyen végeznek a középfutamban.
Mindenki ennek szellemében végzi a napi munkát egy, vagy két edzést diktálnak az edzők. „Hiányzik Kokszi. Jó lenne, ha itt lehetne” – mondta az egyik edzés előtt Janics Natasa, akinek szegedi mestere, Kovács László, nem tarthatott a válogatottal. Nem volt rá szövetségi keret. Nati edzéseit Kanadában az egykori olimpiai és világbajnok Csipes Ferenc irányítja. Jelenleg nála készülnek fel a vb-re azok a lányok is, akik nem Fábiánné csapatában versenyeznek. Kati néni is megérkezett a helyszínre és vele több versenyző, ezzel teljes a magyar kajak-kenu válogatott.
A vízi edzések után a magyar sportolók látogathatják a közeli fitness centrumot, ahol pluszban kondizhatnak, kerékpározhatnak. A korcsolyázás és a fallabda tiltott a vb idejére a sportolóknak. Hűvös Viktor, a szegedi kajakosok edzője viszont lejátszott egy partit levezetésképpen. Nagy energiával ütötte a labdát, látszott nincs elfáradva, mivel nem kerékpározhat a tó mellett, úgymint a Maty-éren. Ennek oka: nincs kiépített út.
Olimpiai bajnok kajakos hölgyeinknek viszont nem sokat kellett magyarázni merre is van a bevásárlóközpont: Nati és Kovács Kati messziről megérezték, hol is lehet divatos cuccokat próbálni. Egyforma csinos farmeringet és sálat vásároltak – és ami általában ritka esemény hölgyeknél – együtt örültek a szerzeménynek.
A kajak négyes, amelyben három szegedi Sík Marci, Gyökös Lajos, Bozsik Gabi szerepel – kiegészülve Boros Gergővel – speciális hokis boltot vett célba. Főként Bozsik Gabi válogatott a jeges sportág kanadai kegytárgyai között, mivel él-hal a sportágért. Az üzletet a kedvéért látogatta meg a négyes. Ilyen apróságból is látszik, milyen jó a csapatszellem az egységen belül.
Egyedül Vajda Attila nem megy sehova, elvégzi a napi edzéseket és visszavonul szobájába. „Semmi gond Attilával, minden rendben van, ő így készül a csütörtökön kezdődő világbajnokságra” – nyugtatta meg az aggódókat Vécsi Viktor, az olimpiai és világbajnok kenus edzője. Attila eddig napi kettőt edzett, kedden kicsi könnyítés lesz a tréningen, hiszen délután nem kell vízre szállnia.
Ahogy közeledik az első rajt minden igen fontossá vált a pálya körül is. A céltoronnyal szemben néhány száz fős lelátó építésébe fogtak a szervezők és egy színpad is készül. Itt rendezik szerdán magyar idő szerint éjfélkor a megnyitót. A szervezők annyit árultak el, hogy meglepetés ünnepségre készülnek a kanadai családok részvételével.

Elmondta: Petrovics Kálmán, a Démász Szeged VE igazgatója

Lejegyezte: Cs. Gát László

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál