Írjon nekünk

Sport

Vb-napló hétfő: Vajda Attila nem partizott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Fogadást rendeztek a szegediek tiszteletére

Jelenleg ömlik az eső a kajak-kenu világbajnokság helyszínén, a dartmouth-i versenypályán, a versenyzők evezés helyett sarat dagasztanak. Az olimpiai és világbajnok Vajda Attilának nehezen megy az akklimatizálódás, ezért úgy döntött, a szegediek tiszteletére rendezett vasárnap esti fogadáson nem vesz részt. Ott volt viszont a szövetségi kapitány Storcz Botond és a magyar csapat egyik ásza, az olimpiai bajnok Kovács Katalin.

Szakadó  esőben mérlegelik a dartmouth-i tó mellett a kajak-kenu világbajnokságra érkezett versenyzők hajóikat. A csütörtökön kezdődő vb helyszínén 10 fokot hűlt a levegő, jelenleg csak 18 fok van. A versenyzőink áznak-fáznak, és dagonyáznak a sárban. Nem irigylésre méltó a helyzet, de ezen is át kell esniük. Kicsit lassabban dolgoznak a kanadaiak, akik nagyon aranyosak és kedvesek, de látszik, hogy nem sűrűn rendeznek ekkora világversenyt ebben a sportágban. A mérlegelésre megérkezett a kajak négyesünk minden lapátja,  így már ki is próbálhatták  a pályát. Egyébként a versenyzők három hete nem látták hajóikat, tartalék kajakokban, kenukban edzettek. Ennek oka, hogy a hajókat hamarabb útnak kellett indítani.

Míg a magyar versenyzők vidáman edzettek vasárnap – akkor még ragyogó napsütésben – addig a Démász-Szeged VE olimpiai bajnokának, Janics Natasának a testvére, Janics Mityó bosszankodott: „A kanadaiak a vízre szállásért nemcsak versenyzőnként kérik el a napi 20 dollárt, hanem még a csapatvezetőt is megfizettették, pedig ő csak a parton állt” – bosszankodott a horvát versenyző. A magyarok kivételes helyzetben vannak, a két szövetség előre megegyezett, így a vízre szállásért nem kell fizetni. Megjegyzem: a Maty-éren senkitől nem szed a szövetség közvetlenül a versenyek előtt vízdíjat. Természetesen, ha valaki Szegedre jön edzőtáborozni, az más helyzet.

A kanadaiak minden csapatnak táborhelyet jelöltek ki a tó mellett, ahol a versenyzők pihenhetnek. A magyarok a céltól 400 méterre verhették fel sátraikat, amely még sincs olyan közel a versenypályához, mint gondolná az ember. Egy erdőben van a piknikező hely, ahonnan alig látni a vizet.

Rögtönzött magyar találkozó is volt a pályán, hiszen több mint ezer kilométeres autóút után megérkezett Montrealból a régi ismerős, a kanadai válogatott kenus edzője, Budai Tamás és a Mexikóban edzősködő Tóth László. Vasárnap este ők is ott voltak azon a kerti partin, amelyet a kibővített szegedi csapatnak rendezett Anikó Dunford, a magyar csapat helyi segítője. Eljött a szövetségi kapitány Storcz Botond, a főtitkár Schmidt Gábor és az olimpiai bajnok Kovács Kati. Csak Vajda Attila (képünkön) és edzője, Vécsi Viktor hiányzott a fogadásról. Attila nagyon fáradt, nehezebben megy az átállás. Ennek egyik oka lehet, hogy még szombaton kemény edzést vezényelt Viktor. Ezzel az lehet a célja, hogy kitolja Attila formáját. A szegedi olimpiai bajnok inkább szobájában pihent és nem partizott. A házigazdák kitettek magukért, rengeteg tengeri halat tálaltak fel, különböző módon elkészítve. Nem hiányozhatott a kiváló kanadai whisky és a sör, amibe még a nyelvüket sem nyújthatták a versenyzők.

A szerdai halifaxi megnyitó előtt a magyar delegáció második csoportja Baráth Etele szövetségi elnökkel és Horváth Gábor szegedi világbajnok kenussal csak ma érkezett meg, mivel egy éjszakát Londonban töltöttek.

Elmondta: Petrovics Kálmán, a Démász-Szeged VE igazgatója

Lejegyezte: Cs. Gát László

Hírzóna

Elkezdődött a szegedi atlétikai centrum építése

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A tervek szerint az év végére el is készülhet a létesítmény.

Tovább olvasom

Sport

Kihagyhatja a későbbre halasztott olimpiát Márton Anita

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Férjével családalapítást terveznek.

Tovább olvasom

Hírzóna

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A film hétperces, 2D-s animációs technikával készült.

Tovább olvasom

Aktuál