Szabadka: Nyolcadik alkalommal is Interetno

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton kezdődött meg Szabadkán az immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Interetno Fesztivál a Népkör Magyar Művelődési Központ szervezésében.

A fesztiválon Szerbia, Magyarország, Kolumbia, Oroszország, Törökország és Bulgária népzenei előadói lépnek fel zenés-táncos előadásokkal. A városháza előtt felállított Etnopolisban 50 dinárért bárki megvásárolhatja az etnovárosba szóló útlevelet, amely tartalmazza a fesztivál részletes programját, valamint egy nyereményjáték sorsjegyét is magában foglalja. Az Etnopolisban vásárteret alakítottak ki, ahol különböző népművészeti alkotások közül válogathatnak az érdeklődők, a legkisebbek számára pedig Öko Sarok játszóházat állítottak fel.

A nyitóünnepség ma este lesz. A hat napig tartó rendezvénysorozaton olyan neves népzenei előadók lépnek fel, mint a Csík zenekar, vagy a Napra együttes, de mesét mond a magyarországi tehetségkutató verseny győztese, Utasi Árpi is. A VIII. Interetno Fesztivál augusztus 28-ig tart.

Előző sztori

Szombat esti válogatás

Következő sztori

Papi hivatás: Az egyház nem VIP-szektor