Pótfelvételi: jelentkezés augusztus 10-ig!

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elérkezett a pótfelvételik ideje: a Szegedi Tudományegyetem mind a 12 kara hirdet meg pótfelvételiket, a kínálat vegyes.

Augusztus 10-ig kell jelentkezniük azoknak, akik pótfelvételizni szeretnének valamelyik intézménybe.
Jelentkezési lapot a karok tanulmányi osztályán lehet igényelni és az alábbi címre kell beküldeni: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220. A pótfelvételit hirdető karok listája a Szegedi Tudományegyetem honlapján tekinthető meg. Jelentkezhetünk elektonikusan is a felvi.hu-n.

A pótfelvételi eljárásban az vehet részt, aki a februárban lezárult felvételi eljárásban nem nyújtott be jelentkezést vagy nem vették fel egy felsőoktatási intézménybe sem. Ekkor viszont már csak egy felsőoktatási intézmény egy képzésére adható be jelentkezési kérelem (ha az intézmény adott szakán és képzési formájában államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formát is meghirdeti az intézmény, akkor mindkét finanszírozási forma megjelölhető, egy jelentkezésnek számít).
Nem vehető fel az a jelentkező, akinek az összpontszáma nem éri el az februárban lezárult felvételi eljárás során ugyanazon a szakon, munkarendben hirdetett képzésre megállapított ponthatárt. A pótfelvételi eljárás díja: 5000 Ft.

A feliv.hu hivatalos tájékoztatója a felvételikről ITT olvasható.

Előző sztori

Zarándoklat búcsúért Alsóvárosra

Következő sztori

Az ENSZ elé kerülhet a szlovák nyelvtörvény