Péntek: Sólyompecsenye az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon péntek este a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház legendás előadását, Boccaccio Dekameron című művéből színre vitt Sólyompecsenyét láthatják a nézők. A Reökben újabb közönségtalálkozó a Szabadtéri Játékok sztárjaival, és a Széchenyi téren folytatódik a II. Hungarikum Fesztivál. Zene, irodalom, illetve munkajogi előadás – ezt kínálja a Közéleti Kávéház, a Szegedi Vakáció programjára várják a gyermekeket a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárába, mint mindig, pénteken is érdemes beülni a moziba, és aki bulira vágyik, annak nehéz lesz választania ezen az estén.

Szabadtéri Játékok az Újszegedi Szabadtéri Színpadon

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon pénteken 21 órakor a beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház legendás előadását, a Vidnyánszky Attila rendezésében, Boccaccio Dekameron című művéből színre vitt Sólyompecsenyét láthatják a nézők. Az előadás egyik főszereplője Trill Zsolt lesz. Részleteket a www.szegediszabadteri.hu oldalon is olvashatnak.

Újra közönségtalálkozó a Szabadtéri Játékok sztárjaival

A Szabadtéri Játékok legnevesebb sztárjaival találkozhatnak idén is a nézők a Reök átriumában az előadásokhoz kapcsolódó közönségtalálkozókon. A nézők megismerkedhetnek a sztárokkal, titkokat tudhatnak meg az előadásokról, képletesen beleshetnek a kulisszák mögé. A közönségtalálkozók ingyenesen látogathatók, a műsorvezető Balog József újságíró és Márok Tamás, a Szeged Városi TV munkatársa lesz. Pénteken 16.30-kor az Elisabeth sztárjaival találkozhatnak. A vendégek: Janza Kata, Füredi Nikolett, Szabó P. Szilveszter, Kamarás Máté.

II. Hungarikum Fesztivál

Pénteken a Széchenyi téren folytatódik a II. Hungarikum Fesztivál. 17 órakor: Népi hangszerbemutató. 18 órakor: Berecz András előadása. 18 órakor: Magyar népmesék – rajzfilmek, Lenny és Tweek – rajzfilm. 18.35-kor: Az MTV archívumából: Bergendy együttesAz élet szép, az élet minden (magyar musical összeállítás). Rendezte: Bánki Iván. 20.10-kor: Puskás Hungary (magyar életrajzi film). Rendezte: Almási Tamás (szereplők: Puskás Ferenc, Puskás Ferencné, Puskás Éva). 22.10-kor: Középpontban: Sándor Pál. Régi idők focija (színes, magyar filmszatíra). 23.30-kor Némafilm – Stan Laurel és Oliver Hardy. A filmeket a Hungarikum Tér-Film-Zene Fesztivál rendezésében vetítik. A kertmozi a Széchenyi téren ingyenes naponta 18 órától 23.30-ig. A fesztivál részletes programja a www.hungarikum-fesztival.hu oldalon olvasható.

Közéleti Kávéház

A Dugonics téri Grill teraszon (Dugonics tér 2.) pénteken 17 órakor Több mint zeneJuhász Erika énekes előadó zenés műsora. Házigazda Szabó Pál, a Szegedi Írók Társaságának alelnöke, aki ízelítőt ad csodálatos antik versformájú költeményeiből, emellett egyfajta történelmi, művészeti áttekintést nyújt a zene és a nemzeti hagyományok találkozási pontjairól. Közreműködik Fogas Katalin ismert prózai előadó, aki versek felolvasásával teszi még színesebbé a műsort. A rendezvényen elhangzó dalokat is tartalmazó CD lemez a helyszínen megvásárolható.

Az Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épületének tárgyalójában (Rákóczi tér 1. fsz.) pénteken 18 órakor A munkavállalók személyes adatainak védelme a Magyar Munkajogban – könyvbemutató. Vendég: Arany Tóth Mariann, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium jogásza. A könyvet bemutatja, és a szerzővel beszélget: Borsi István tanár.

Szegedi Vakáció a Somogyi-könyvtárban

Pénteken 15 órakor a Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtárában Mesét mondok, mesét játszom – játékos mesés délután óvodásoknak, kisiskolásoknak.

Pénteki moziműsorok

A Grand Caféban pénteken:

19 és 21 órakor: A felolvasó – feliratos amerikai-német dráma, rendező: Stephen Daldry.

A Belvárosi Mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15 órakor, 17.45-kor és 20.30- kor: Harry Potter és a Félvér Herceg – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Szereplők: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson. Rendező: David Yates.

Balázs Béla terem:

18.15-kor és 20.30-kor: Szerelem második látásra – színes, feliratos amerikai dráma. Szereplők: Dustin Hoffman, Emma Thompson, Eileen Atkins. Rendező: Joel Hopkins.

Csőke József terem:

18.30-kor: Sírugrók – színes, feliratos szlovén vígjáték, rendező: Jan Cvitkovič.

20.45-kor: Utolsó látogatás – színes, feliratos angol romantikus dráma, rendező: Julian Jarrold.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Péntek esti bulik

A Dugonics téren pénteken 18 órakor E.ON Unplugged Energiatakarékos koncertek – Roy és Ádám Trió koncert.

A SZOTE Klubban pénteken 24 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor SMOKE/BREAK – NinjabreakzNight. Éjfélig ingyenes!

Az Afrika Caffe-ban (Kárász üzletház, Kárász u.5.) pénteken 20 órakor – Azok a boldog 80-as 90-es évek – retro party.

A Centrál Kávézó és Retro Clubban péntek este Modern elektronikus tánczenei egyveleg.

Az Ikon Caffé&Lounge-ban (Kárász u. 9.) pénteken este Icon funkie r’n’b dance mix – a legnagyobb funky, r’N’b, hip-hop zenék a 80-as évektől napjainkig.

A Vaszy téren pénteken 19 órakor Vaszy téri nyárFrankie Látó és testvérei.

Előző sztori

Dinnyenap Ópusztaszeren

Következő sztori

Harc a H1N1 ellen