Nekivágott a felkészülésnek az SZTE-Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Hétfőn délután a Topolya sori sportcsarnokban megtartotta első nyári edzését a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/B csoportos férfi kosárlabdacsapata. Bonifert Domonkos tanítványai közül nem volt még jelen Blahó, Gémes és Rezák, az újonnan igazolt Molnár Miklós viszont már a többiekkel pattogtatott.

Több mint két hónapnyi pihenőt követően találkoztak hétfőn a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák alakulatának tagjai a Topolya soron. Az első nyári tréning a rövid labdás bemelegítés után Bonifert Domonkos vezetőedző eligazítójával indult – a mester a jövő hétre ígért részletesebb, taktikai jellegű megbeszélést a srácoknak, hiszen három játékos, Blahó Barnabás, az egyik új szerzemény, Gémes Levente, illetve Rezák Tamás csak ekkor csatlakozik majd a társakhoz, ők egyelőre halaszthatatlan családi elfoglaltság miatt hiányoznak. Ezt követően a szabadban folytatódott az első, magától értetődően lazább foglalkozás, melyen nem csak egyféle labda került elő…

A felkészülés menetéről a vezetőedzőt kérdeztük. „Edzésprogramunk három kéthetes mikrociklusból áll össze. Végig a Topolya soron maradunk, ahol egyébként ideálisak a feltételek, hiszen sok a palánk, s van konditerem, valamint atlétikapálya is. Az első héten a rávezetésen, a visszaszoktatáson lesz a hangsúly, pici játékkal, pici atlétikával. A jövő héttől napi egy edzést tartunk délutánonként, két órában. Délelőttönként úszás, valamint konditermi munka szerepel a programban” – mondta Bonifert Domonkos, hozzátéve: a keret alakítása folyamatosan zajlik, az egyetemi felvételi és pótfelvételi eredményeinek függvényében még mindenképpen várható mozgás.

A B csoportos bajnokság a szeptember 19-i hétvégén startol, azt megelőzően több edzőmeccset is szeretne játszani a Szeged. A Honvéd már meghívta őket egy budapesti tornára, a Veszprém is kacérkodik egy hasonló megmérettetés megszervezésén, s akár Szerbiába vagy Romániába is átruccanna a Szedeák, de természetesen a csongrádi megyeszékhelyre is várnak majd ellenfeleket – például a Debrecent. Hatalmas megtiszteltetés az együttes számára, hogy a Kecskeméttől felkérését kapott az A csoportos gárdákat felvonultató Gazdavár-kupán történő részvételre, ám ezt sajnos nem tudták elfogadni Nyilasék, hiszen a torna időpontjában kezdődik az NB I/B küzdelemsorozata.

A tavalyi 9. helyet követően az idei szezonra megnövekedtek az elvárások a Szedeákkal, de Bonifert Domonkos bizakodó: „Kiegyensúlyozott a gazdálkodásunk, hároméves szerződést kötöttünk az önkormányzattal, névadó szponzort találtunk, s az egyetemhez fűződő kontraktust is megújítottuk. Több lábon állunk tehát, ami a mai gazdasági helyzetben roppant fontos. Úgy érzem, sikerült erősödnünk is, tehát amellett, hogy tisztában vagyok vele, a produkciót rengeteg dolog befolyásolja (a riválisok keretei, az esetleges sérültjeink), minimálisan az első háromba kerülést várom a csapattól, amiben akár a feljutás is benne lehet.”

A hétfői edzésen már részt vett a hat év után Szegedre visszacsábított Molnár Miklós is. A vele készített interjúnkat hamarosan olvashatják a SZEGEDma.hu-n.

Default thumbnail
Előző sztori

Tisza Volán SC Szeged: íme az őszi menetrend

Default thumbnail
Következő sztori

A kosaras lányok is izzadnak már

Legutóbbi hasonló cikkek