Mágnás Miskával és O.T.H.E.L.L.O.-val búcsúzott a várjátékok

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found
Vasárnap este a Pinceszínház O.T.H.E.L.L.O. című darabjával zárultak a VII. Szegedi Várjátékok. A záróelőadás előtti napon pedig a Fogi Színház előadásában a Mágnás Miska dallamai hangzottak el. A darab könnyed és kedves estét adott az odalátogatóknak, akik szép számmal adták tanúbizonyságát az operett szeretetének.

Idén is sokan látogattak el a várjátékokra, a hét év alatt pedig bebizonyosodott, hogy szereti a közönség a bemutatásra kitűzött darabokat – mondta el a Mágnás Miska előadása előtt Kancsár József, a Pinceszínház igazgatója. Hosszú és örömteli hónapot zár a Pinceszínház: a Szegedi Várjátékok keretében számos előadást vonultattak fel, a gyerekeknek szánt produkcióktól a zenei darabokig, sor került a commedia dell’arte fesztiválra, színházi darabokat láthattunk Máraitól a Mágnás Miskáig.

Ez utóbbi darab kedvesen idézett meg egy kort, amely akár lehetne ma is, mikor egy grófból is lehet lovászlegény, hiszen az erényeket „grófi szag”, és nem érdemek alapján tulajdonítják az embernek. Miska alakját, a kemény Vas megyei gyereket ügyesen formálta meg Fogarassy András, a tőle megszokottak szerint rendkívül eltalált alakítást láthattunk Teremi Trixitől, aki Marcsa szubrettjét temperamentusan és élénken játszotta. Rolla (Fogarassy Bernadett) és Baracs (Pankotai Péter) szerelmét drukkolva követhette végig a közönség, hogy „az enyém vagy” és a „nem lehetsz enyém” feszültségéből felcsendülhessen: „A nő szívét ki ismeri…”. Pixi és Mixi gróf utolérhetetlen párosát Benkóczy Zoltánnak és Bodrogi Attilának köszönhette a nagyérdemű. Eleméry gróf szerepében Kecskeméti Róbert poénos belépőjét láthattuk.

no images were found

„Cintányéros cudar világ…” vagy a „Hopsza, Sári” – szívekbe zárt operettslágerek, melyeket Bíró Attila és kiváló zenekara kísért, és melyek humoros színészi-énekesi játékkal vegyültek.
Ezzel a várszínházi esték keretén belül idén is sikerült az operett műfaját parádésan teljesíteni, a színészeket a közönség többször is visszatapsolta.

Mágnás Miska

Nagyoperett két felvonásban

Rolla – Fogarassy Bernadett
Baracs – Pankotai Péter
Marcsa – Teremi Trixi
Miska – Fogarassy András
Pixi – Benkóczy Zoltán
Mixi – Bodrogi Attila
Nagyi – Zalai Lívia
Eleméry gróf – Kecskeméti Róbert

Előző sztori

Százhatvan év után újravívták a szőregi csatát

Következő sztori

Kosárlabda: Molnár Miklós hazatért Szegedre