Ketten vettek részt mind a 9 romagyilkosságban

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tájékoztatója szerint az előzetes letartóztatásba került négy férfiból ketten mind a kilenc gyilkossággal gyanúsíthatók, a másik kettő csak egy-egy támadásban vett részt – számolt be a Magyar Nemzet.

A kilenc helyszínen hat halottal és öt sérüléssel zárult bűncselekmény-sorozat gyanúsítottjait nagy erőkkel, 120 tagú nyomozócsoport munkájának köszönhetően találták meg.

A nyomozás során 1300 erőszakos bűncselekmény nyomozati anyagát vizsgálták meg, 100-nál is több szakértői véleményt kértek, a telefonforgalmazásokban pedig négymillió feletti adatmennyiséget dolgoztak fel. Az eljárás során szükségessé vált közútforgalmi adatok száma csaknem elérte a kétmilliót, amiből 800 órányi képanyagot és 1,5 millió gépkocsira vonatkozó adatot elemeztek ki.

A gyanúsítottak elfogását követően lefoglalt lőfegyverek és lőszerek között hat olyan lőfegyvert találtak, amelyek azonosak lehetnek a bűncselekmény-sorozatban használt fegyverekkel. A házkutatások során lefoglaltak számtalan olyan tárgyat, ruházatot, technikai eszközt és három gépkocsit, amelyek összefüggésbe hozhatók a gyilkosságok elkövetésével.

Előző sztori

Pécs is részt venne a szuperlézer megépítésében

Következő sztori

SZIN -1: Ezrek verték le sátraikat – képgalériával