Bulvár

Határrendészet: 12 óra, 23 határsértő

Határrendészet: 12 óra, 23 határsértő

2009. augusztus 31., hétfő
Határrendészet: 12 óra, 23 határsértő

12 óra alatt összesen 23 határsértőt fogott el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség, valamint a Bevetési Osztály járőre– közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az első illegális határátlépőre tegnap 23:50-kor bukkantak a határrendészek, az utolsó csoportot pedig ma déli 12 órakor fogták el. A 22 fő közül 7 koszovói, 7 makedón, 6 szerb, és 3 afgán állampolgár volt. Embercsempész segítsége nélkül, gyalogosan léptek hazánk területére a röszkei és tiszaszigeti zöldhatárban, céljuk - a jobb megélhetés reményében - Magyarország illetve Nyugat-Európa lett volna. Az elfogott személyek közül egy szerb állampolgár már korábban próbát tett hazánkba bejutni, de akkor is sikertelenül, vele szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A határsértőkkel szemben az idegenrendészeti eljárást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Idegenrendészeti osztálya folytatja le, míg a beutazási és tartózkodási tilalom megsértőjével szemben büntetőeljárás indult. Egy határsértőt a csomagtérben fogtak el a határőrök. Olaszországba indult volna az a török férfi, aki ugyancsak török társát rejtette el autója csomagtartójában. Ma hajnali 5 órakor jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen az olasz kocsi, melynek sofőrjének zavart viselkedése hívta fel az útlevélkezelők figyelmét. A gépkocsi tüzetes átvizsgálása során rejtekhelyre bukkantak, amely a hátsó ülésnél került kialakításra. A csomagtérből leválasztott rejtekhelyen bújt el a török férfi, aki nem rendelkezett magyarországi jogszerű tartózkodásához szükséges érvényes vízummal. A gépkocsivezető elmondása alapján Olaszországba szerette volna kicsempészni társát, hogy munkát vállaljon. A török sofőrrel szemben embercsempészet bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, míg a megbújt török férfivel szemben szabálysértési eljárás indult tiltott határátlépés miatt – tájékoztatott a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.