Közélet

Harmincezren írták alá a Váralja Szövetség internetes petícióját

Harmincezren írták alá a Váralja Szövetség internetes petícióját

2009. augusztus 30., vasárnap
Harmincezren írták alá a Váralja Szövetség internetes petícióját

A magyarországi és határon túli fiatalokból alakult Váralja Szövetség elsőként tiltakozott a szlovák államnyelvtörvény ellen. Júliusban a PolgárInfó hírportállal közösen internetes petíciót indítottak a törvénytervezet visszavonásáért, melyre 10.000 aláírást vártak – olvasható a FelvidékMa hírportálon.

Ezzel szemben a mai napig már csaknem 30 ezer tiltakozó aláírást sikerült összegyűjteniük. Az aláírók száma pontosan 29.115 fő. Az internetes petíció címzettjei az Európai Parlament, az Emberi Jogok Európai Bizottsága, az Európai Tanács, a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa – és az EU Petíciós Bizottsága. Az internetes petíciót szeptember 13-án zárják le, majd egy tüntetés keretében adják át a címzetteknek. A Váralja Szövetség is csatlakozott a Civil Összefogás Fórum – CÖF szeptember 1-jére szervezett tiltakozó nagygyűléséhez. Hivatalosan is képviseltetik magunkat, beszédet mond

Lovász Ádám

, a szövetség alelnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.