/

Autópályán elkövetett lopások tetteseit fogták el a rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Autópálya mentén elkövetett lopások tetteseit, két albán nemzetiségű koszovói állampolgárt fogtak el a rendőrök az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében – közölték a Csongrád és a Fejér megyei rendőrség munkatársai pénteken Szegeden.

A tolvajok a sofőrök figyelmét elterelve fosztották ki az autókat. A két rendőr-főkapitányság kommandósai a gyanúsítottakat egy autópálya-pihenőben elkövetett lopás után a helyszínen fogták el, amikor a tettesek a zsákmánnyal megpróbáltak elmenekülni – mondta Szekeres Tibor, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a felderítésről tartott sajtótájékoztatón.
Az alezredes hozzátette, hogy a bűncselekmény elkövetését sikerült videokamerával rögzíteni.
Szekeres Tibor elmondta: a hasonló bűncselekmények sértettjei szinte minden esetben Magyarországon átutazó külföldi állampolgárok. A tettesek általában éjszakai, kora hajnali időpontban pihenni megálló idősebb vagy egyedül utazó embereket választanak ki. Egyikük műszaki hibára hivatkozva felébreszti az autóban alvót és a jármű hátuljához hívja, közben társa a gépkocsi másik oldalán az ajtón benyúlva eltulajdonítja az ott található értékeket.
A Csongrád megyei rendőrök több hónapos nyomozást követően olyan információhoz jutottak, amely szerint a gyanúsítottak csütörtök hajnalban egy Fejér megyei autópálya-pihenőhelyen bűncselekményt készülnek elkövetni. A pihenőbe a rendőrség beállt egy “csaliautóval”, amelyben egy rendőr ült és úgy tett, mintha aludna – közölte az alezredes.
A kommandósok a bűncselekmény elkövetése után ütöttek rajta a két férfin – tette hozzá Szekeres Tibor.
Katona Tibor főtörzszászlós, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője közölte: a tettesek állandó lakhelyén tartott házkutatás során hasonló bűncselekményekkel kapcsolatba hozható tárgyakat találtak. A két férfi – akik egyike az általa korábban elkövetett, vagyon elleni bűncselekmények miatt már lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt állt – a kihallgatása során nem tett érdemi vallomást.
A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Default thumbnail
Előző sztori

A SZIN éjszaka – panorámakép

Következő sztori

Szuperkupa-döntő politikai árnyalattal

Legutóbbi hasonló cikkek