Várjátékok: Tiéd vagyok.hu?!

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiedvagyokponthu23.jpgCsütörtök este mutatta be a Pinceszínház a Tiéd vagyok.hu?! című netmusicalt a VII. Szegedi Várjátékok rendezvénysorozata keretében. A darab könnyed kis estét ígér, miközben rácsodálkozhatunk felelütes, “szexmanipulációkkal” átitatott világunk színpadi mására.

A házasság első évei felettébb mézesek, olyannyira, hogy a házas felek bármit megtennének, hogy ne laposodjon el kapcsolatuk. Szexuális forradalom, vagy szexuális szánalmasság, szabadság vagy szabadosság? – ezeket a kérdéseket veti fel a zenés vígjáték. S bár szexuális kalandra indul a kíváncsi emberi fantázia, a valóság azonban más: a szeretett társat valójában nem akarja egyik szereplő sem odadobni egy kis felületes kalandért.
David, az egyik férj találkozik a kisváros mellett élő hippikkel, akiknél a közösségi élet egyben szexuális közösséget is jelent. David elhatározza, hogy feleségével, Monicával is „szexuális forradalmat” hajt végre, és barátaikkal – a másik főszereplő házaspárral, Tommal és Jessicával – négyesben képzeli megvalósítani az együttlétet. Azon a bizonyos estén azonban szembe kell nézniük saját magukkal, egymás manipulációjával, a szexuális „négyesben lét” szánalmasságával. A szabadosság ingoványos talaján meginognak a szereplők erkölcsi értékítéletei. Azok az emberi értékek fontosak, melyeket egy rövid kifejezésben el lehet mondani, jelen esetben: „Én csak téged szeretlek.” – magyarázta Kancsár József, a Pinceszínház igazgatója és a darab rendezője a Tiéd vagyok.hu?! sajtótájékoztatóján. A kacagtató zenés mű során magába nézhet a néző is, hogy milyen felszínesen vagy éppen mélyen éljük az életünket a párunkkal.
A helyzetkomikumok remek színészi játékra adnak lehetőséget, csak egyet kiemelve: mikor négyesben próbálnak egy internetes pornóoldal alapján megvalósítani egy már-már akrobatikusnak mondható pózt, sajátosan humoros megoldások és beszólások születnek. Szereplők: Varga Bálint, Papp Gabriella, Kancsár Orsolya és Bánvölgyi Tamás. Rendező: Kancsár József, dramaturg: Gali Levente, fény- és hangtechnika: Szabó Gábor, a jelmez pedig csapatmunkában született.
A darabot – bár nyelvezetében mellőzi a túlzott obszcenitást és teljesen pucér jelenetek sincsenek benne – szexuális témája miatt mégsem ajánlják 16 éven aluliaknak. Az előadások július 23-án, 24-én 26-án zajlanak, jegyek a helyszínen és a Tourinform irodáiban kaphatók.

no images were found

Előző sztori

Jön az első teszt: szombaton délelőtt Volán – Baja

Következő sztori

Szülők a nyelvtudás ellen?