Közélet

Tíz százalékkal csökken a táppénz

Tíz százalékkal csökken a táppénz

2009. július 30., csütörtök
Tíz százalékkal csökken a táppénz

Az augusztus 1-je után bekövetkező keresőképtelenség után 10 százalékkal kevesebb táppénzt kapnak a munkavállalók – számolt be az OEP információiról a Magyar Nemzet.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) képviselője azt is hozzátette, hogy a jogszabály-változás miatt az egy napra kifizethető táppénz összegét is maximálták: az egy naptári napra jutó bruttó táppénz legmagasabb összege a biztosítási jogviszony fennállása alatt legfeljebb 9.533 forint lehet, míg annak megszűnése után az ún. passzív táppénz összegeként maximum 3.575 forint jár. Augusztus 1-jétől a keresőképtelenség első 15 munkanapjára járó betegszabadság mértéke is lecsökken a távolléti díj jelenlegi 80 százalékáról 70 százalékra. A fenti változások a folyamatban lévő táppénzeket nem érintik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.