Tisza Volán SC: indul az igazán kemény munka

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavolanedzes16Túl vannak az első, visszaszoktató héten a Tisza Volán SC labdarúgócsapatának játékosai: hétfőtől rendkívül komoly fizikai felkészítés következik számukra. Szombaton már az első edzőmeccsen láthatjuk a kék-feketéket, habár a végleges keret csak július 31-ére alakul ki.

Mint arról beszámoltunk, július 6-án megkezdte a nyári alapozást Szeged NB III-as labdarúgó-együttese. Az első heti munka annak jegyében telt, hogy a játékosok szervezete visszaszokjon a korábbi ritmusba, hétfőtől azonban jön az igazán kemény munka: heti nyolc edzés vár a fiúkra. Természetesen korántsem mindegy, ki hogyan bírja a megterhelést, hiszen a következő két-három hét során alakul ki az a keret, mellyel Buchholcz Gábor vezetőedző nekivág az őszi szezonnak.

Továbbra is többekkel folytat tárgyalásokat a klub, ám döntések csak későbbre várhatóak, hiszen az átigazolási időszak július 31-éig tart. Az eddigi érkezők (Reguli Máté, Nagy Ádám, Pálfi Árpád) mellett két-három poszton tart szükségesnek és elképzelhetőnek erősítést a vezetőedző. Fontos dátum lesz július 24-e, az egyetemi felvételik vonalhúzásának napja, hiszen olyan futballistákkal is egyeztet a Volán, akik hasznára lennének a gárdának, s vidékről a Szegedi Tudományegyetemre adták be jelentkezési lapjukat… Megírtuk: Füle Mátyás és Harmos Zsolt Angliában próbál szerencsét – további távozóról egyelőre nem kell hírt adnunk.

Ami a gárda egyik legnagyobb értékét, Huszárik Zsoltot illeti, neki ma kell jelentkeznie edzésen. A Volán előrehaladott tárgyalásokat folytat további kölcsönvételéről az MTK-val, így ha magasabb osztályú csapat nem vásárolja/vásárolta meg Huszárikot (aki legutóbb a hírek szerint Békéscsabán volt próbajátékon), akkor jövő nyárig szegedi mezben láthatjuk őt.

Buchholcz Gábor eddig maximálisan elégedett tanítványai hozzáállásával. „Bár egy amatőr csapatnál nehéz ilyet kérni, mégis, a fiúk döntő többsége úgy ütemezte nyaralását, hogy az ne zavarja majd meg a szezon közbeni munkát. Lelkesek, elszántak, zokszó nélkül teszik a dolgukat. Az első héten 16-20 főnek vezettem edzéseket, a következő napokban pedig újabb labdarúgók térnek majd vissza, s kapcsolódnak be a tréningekbe. Ennek a hétnek a mottója a formába hozás: a hangsúly még nem a gyors futáson lesz, hanem az egyenletes teljesítmény elérésén, abból kell majd a későbbiekben előrelépni gyorsasággal, illetve labdával” – mondta a mester.

Szombaton már az első edzőmeccsre is sor kerül: 10 órai kezdettel a megyei I. osztályú Tiszaszigetet látja vendégül a Tisza Volán SC. A mérkőzésre a remények szerint a füves centeren kerülhet sor – a kék-feketék eddig a „fű kettőn” készültek, az egyes számú pályát csütörtökön gyomirtózták-hangyaölőzték a sportigazgatóság munkatársai, akik ha hétfőn mindent rendben találnak, akár már le is nyírhatják a gyepet…

Default thumbnail
Előző sztori

Gáz van - mit írunk alá Ankarában?

Default thumbnail
Következő sztori

Kiírták a civil szervezetek fejlesztését támogató pályázatot Csongrád megyében is

Legutóbbi hasonló cikkek