Szombat-vasárnap: 35 év Budapesten – 35 év New Yorkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Krencsey Marianne színművésznőt köszöntik Szegeden születésnapja alkalmából a hétvégén, a Városházán és nyilvános tévéfelvételen. Mindkét esemény szervezője a Közéleti Kávéház, akárcsak az Akropolis Táncszínház önálló estjéé. A Szabadtéri Játékokon szombat este Cigányszerelem, és a V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus résztvevői hangversenyeket adnak szombaton és vasárnap este. Több helyszínen is diplomaosztók lesznek a hétvégén, kézműves játszóházba várják a gyermekeket mindkét napon az Újszegedi Partfürdőn, és koncerttel folytatódik a VII. Szegedi Várjátékok. A mozik műsorát is jó szívvel ajánljuk hétvégén, menjenek moziba, nem fognak csalódni, és este buli is lesz a rock-pop-kedvelőknek.

Szegedi Szabadtéri Játékok

A Dóm téren szombat este 21 órakor a Cigányszerelem című operett újabb előadásával folytatódnak a Szabadtéri Játékok. A főszerepeket éneklő operaénekesek, Rácz Rita és Kiss B. Atilla mellett olyan népszerű prózai színészekkel is találkozhat a közönség a darabban, mint Bodrogi Gyula, Stohl András, Gesztesi Károly, és sokan mások.

Közéleti Kávéház

A Városháza dísztermében szombaton 17 órakor “Equinox-2001 – 35 év Budapesten – 35 év New Yorkban” Krencsey Marianne színművésznő születésnapi köszöntése. Elkíséri őt New Yorkból férje, Nemes Gyula, nyugalmazott magánorvos. Az ünnepeltet és férjét fogadja és köszönti: a város nevében Botka László, Szeged polgármestere, a 25 éves Szegedi Közéleti Kávéház nevében Szalai István matematikus, a Közéleti Kávéházi Esték Alapítvány Kuratóriumi Elnöke. Műsorvezető: Székhelyi József színművész. Közreműködnek: Kiszely Zoltán színművész, Szélpál Szilveszter, Tandi Flóra, Erdődi Leona, Lévay László (ének), Csányi Ildikó gordonkaművész. Zongorán kísér: Nagy Imre Erik zongoraművész, zeneszerző. Kérik, hogy kérdéseiket a művésznőhöz előzetesen szíveskedjenek leadni a magnapress.21szazad@gmail.com e-mail címre vagy a 70-584-0996 telefonszámra, ez nagyban segíti, megkönnyíti a műsorkészítők munkáját és a művésznő felkészülését.

Szeged Megyei Jogú  Város Polgármesteri Hivatalának Díszudvarában (Széchenyi tér 10.) szombaton 20 órakor az Akropolis Táncszínház önálló estje lesz. Rendező-koreográfus: Kerek Attiláné. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Önkormányzat Belvárosi Választókerületi képviselői, tisztelettel meghívják Önt a rendezvényre. A belépés díjtalan! (Esőnap: vasárnap 20 órakor). A részletes program megtalálható a Közéleti Kávéház honlapján.

A Klauzál téren vasárnap 10 órakor az MTV Körzeti Stúdiójának nyilvános TV-felvétele.

Vendég: Krencsey Marianne és Nemes Gyula. Riporter: Dióssy Klára. 11 órától közönségtalálkozó, ahol lehetőség van a művésznővel és férjével személyesen beszélgetni, dedikáltatni régi újságokban megjelent címlap fotóit, könyveket.

V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus

Szerdától az SZTE Zeneművészeti Kar épületében elkezdődött az V. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus. A résztvevők esténként koncertet adnak a szegedi közönségnek. A Szent József Jezsuita Templomban (Dáni J. u. 7.) szombaton 19.15-kor Szűcs Zoltán klarinétművész, Tóth Györgyi oboaművész, Csanádi László orgonaművész mesterkurzusának hallgatóit, az SZTE Zeneművészeti Karon, a Fricsay-teremben (Tisza L. krt. 79-81.) szombaton 18 órakor Kerek Ferenc zongoraművész, Temesi Mária énekművész, Lass Zoltán fuvolaművész mesterkurzusának hallgatóit hallhatjuk. A Felsővárosi Minorita Templomkertben (Munkácsy u. 7.) vasárnap 19 órakor Szecsődi Ferenc hegedűművész, Vizsolyi Lívia fagottművész, Lőrincz László furulyaművész mesterkurzusának hallgatói adnak koncertet.

Diplomaosztók a hétvégén

Diplomaosztó ünnepséget tartanak az SZTE Bölcsészettudományi Karán szombaton. A különböző szakokon végzett hallgatók 9, 11, 14 és 16 órai kezdettel vehetik át okleveleiket az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központjában (Ady tér 10.).

Diplomaosztó ünnepséget tartanak az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán szombaton. A különböző szakokon végzett diákok 9, 11 és 13 órai kezdettel vehetik át okleveleiket a Belvárosi moziban (Vaszy Viktor tér 3.).

Diplomaosztó ünnepséget tartanak az SZTE Állam- és Jogtudományi Karán szombaton. A „főiskolai” szakokon végzett hallgatók 10, illetve 13 órai kezdettel vehetik át okleveleiket a Szegedi Nemzeti Színházban (Vaszy Viktor tér 1.).

Diplomaosztó ünnepséget tartanak az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karán vasárnap. A különböző szakokon végzett diákok 9 és 11 órai kezdettel vehetik át okleveleiket a Belvárosi moziban (Vaszy Viktor tér 3.).

Kézműves játszóház az IH-ban

Az Újszegedi Partfürdőn, a Casablanca Green teraszán szombaton és vasárnap 10 – 12 óráig Kézműves játszóház – gyékény- és csuhémunkák. A programsorozat az Esélyek Háza, Szeged – Csongrád Megyei Esélyegyenlőségi Koordinációs Iroda támogatásával valósul meg. Csoportokat csak előzetes bejelentkezés alapján tudnak fogadni! A programokon a részvétel ingyenes. Információ: a 62/423-638 telefonszámon, vagy a www.ihrendezvenykozpont.hu oldalon.

VII. Szegedi Várjátékok

A Várkertben szombaton 21 órakor JezzKet bemutatkozó koncert – smooth jazz-pop. Gitár: Szoboszlai Tamás. Ének: Bereng Mónika.

Hétvégi moziműsorok

A Grand Caféban szombaton és vasárnap:

19 órakor: Otthonunk – francia film, rendező: Yann Arthus-Bertrand.

21 órakor: Milk – feliratos amerikai film, rendező: Gus Van Sant.

A Belvárosi Mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

Szombaton: 16, 18 és 20 órakor: Jégkorszak 3. – A dínók hajnala 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Carlos Saldanha.

Vasárnap: 10, 16, 18 és 20 órakor: Jégkorszak 3. – A dínók hajnala 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Carlos Saldanha.

Balázs Béla terem:

18.15-kor: Érzékeny pont – színes feliratos amerikai filmdráma, rendező: Alan Ball.

20.30-kor: Transformers : A bukottak bosszúja – színes magyarul beszélő amerikai sci-fi akciófilm, rendező: Michael Bay.

Csőke József terem:

18.30-kor: Moszkva, Belgium – színes feliratos belga romantikus vígjáték, rendező: Christophe Van Rompaey.

20.45-kor: Engedj be! – színes, feliratos svéd krimi, rendező: Tomas Alfredson.

A filmekről bővebben a www.belvarosimozi.hu oldalon olvashatnak.

Szombat esti buli

A Casablanca Green-ben (Újszegedi Partfürdő) szombaton 20-22.30 -ig One-ted koncert – Rock -pop.

Előző sztori

Az Európai Bizottsághoz fordulnak a román fuvarozók a magyar hatóságok bírságolási gyakorlata miatt

Következő sztori

Az összes önkormányzat eladósodott az országban