Százmilliós hiány a DVTK-nál a Szeviép kivonulásával

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A klubot eddig működtető gazdasági társaság múlt heti kivonulása 100 millió forintos hiányt eredményez a Diósgyőri FC Kft. költségvetésében.

Az adatokat Dlusztus Imre, a DFC Kft. ügyvezetője hozta nyilvánosságra hétfőn a boon.hu honlapon.
A részletes költségvetési tervezet a bevételi oldalra 193 millió forinttal kalkulál, míg a 2009/10-es szezonban várható kiadások 293 millióra rúgnak.
A bevételek között szereplő tételek így a jegyeladás, a bérleteladás, a televíziós közvetítés utáni jutalék, Miskolc támogatása, a reklámbevétel, valamint a különböző jogdíjak közül a városi támogatás 60 millió, a tervezett jegybevétel több, mint 36 millió, a televíziós jogdíj pedig 24 millió forintot jelenthet az egyesületnek.
A kiadások között Diósgyőrben számolnak a várható büntetésekkel (2 millió forint) is, Dlusztus szerint: “… a múltban előfordultak büntetések minden évben, és a többségében szurkolói rendbontások miatt kiszabott pénzbírságok valószínűleg a jövőben is előfordulnak majd, ezért inkább előre számoltunk vele.”
Az ügyvezető a költségvetést értékelve elmondta:
“A Szeviép Zrt. és a Diósgyőr FC Kft. közötti reklámszerződés havi 6 millió forint bevételt jelentett a klubnak. Ezen fölül Baranyi Sándor úr személyesen, illetve a Szeviép rendszeresen hitellel és/vagy a szerződésen felüli hirdetési pénzzel támogatta a DVTK-t. A Szeviép kilépésével éves szinten 100 millió forint hiányzik majd a Diósgyőr költségvetéséből, ami azt jelenti, hogy a szegedi építőipari cég finanszírozásának szintjén van szükség helyi támogatókra. Ellenkező esetben rövidesen térdre rogy a gazdasági társaság.”
A DVTK jövőjéről múlt kedden egyeztetett Káli Sándor, Miskolc polgármestere, Baranyi, a Szeviép Zrt. tulajdonosa és Wicha József vállalkozó. Baranyi akkor bejelentette: a világgazdasági válság elérte a céget, ezért úgy határoztak, hogy kivonulnak a miskolci futballból.
A találkozó végén a megbeszélés résztvevői arról határoztak, hogy DVTK-t érintő megoldási javaslatokról tíz nap múlva egyeztetnek. A Soproni Liga július 25-én rajtol.

Előző sztori

Magyar katonasírok Montenegróban

Következő sztori

Az AIESEC és Szeged