Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Nyílt levél Botka László polgármesterhez

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A labdarúgó-szurkolók szerint a polgármester valótlanságokat állított a legutóbbi közgyűlésen, és meggyalázta a 110 éves jelképeket. Nyílt levelüket alább olvashatják el.

Nyílt levél Dr. Botka László Úrhoz
Tisztelt Polgármester Úr!

Szeged város júniusi közgyűlésén a helyi labdarúgást érintő résznél a vitában – számunkra érthetetlen módon – Ön szinte hisztérikus állapotban valótlanságok sokaságát állította.
Polgármester Úr „tévedéseit” a VTV Szeged teljes egészében, míg a Délmagyarország és a SZEGEDma.hu nagyrészt közölte, ezért a legsúlyosabb valótlanságokra kénytelenek vagyunk reagálni.

1., Az Ön többször hangsúlyozott állításával szemben a június 26-án tárgyalt és elfogadott kiemelt támogatással nem adtak, hanem ismételten és sokadjára elvettek a szegedi labdarúgásától, annak élcsapatától, a Tisza Volán SC-től.
A tények és számok az elmúlt évekről:
A Tisza Volán Sport Club össztámogatása (felnőtt és utánpótlás labdarúgócsapatok) folyamatosan csökkent, a pár éve 14,9 milliós maximumról 2008-ra 12,9 millióra, 2009-re 12,2 millióra, 2010-re 10 millióra.
A most elfogadott előterjesztés és az önkormányzat hatályos szabályzatai értelmében Szeged legnagyobb futballutánpótlás-bázisa 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben nem kaphat 1 forint városi támogatást sem.
Nagyon reméljük, hogy van szándék, és lesz lehetőség ezen az állapoton változtatni!
Az „Együtt a Szegedi Labdarúgásért” civil mozgalmat megalakulásától az a meggyőződés vezérli, hogy a szegedi labdarúgásnak csak addig van jövőképe, míg meg tudja őrizni a város megmaradt labdarúgópályáit, és fenn tudja tartani kiváló utánpótlás-nevelési bázisait (Rendőr TE, SZVSE, Tisza Volán). Tavaly Önök kétes üzleti megoldásaikkal a pályáinkat támadták meg, most úgy érezzük, az utánpótlás-nevelést próbálják ellehetetleníteni.
Polgármester Úr, Ön több mint tucatnyi megkeresésünket sem méltatta válaszra, a hivatala a város képviselőinek küldött leveleinket nem kézbesítette, majd legutóbb azt is megakadályozták, hogy a közgyűlés előtt szétosszuk megkeresésünket, ezért nem maradt más eszközünk, mint a június 26-i kiírás: NE VEGYÉTEK EL SZEGEDTŐL A FOCIT!
Fenti kérésünket a megszületett döntés és az Ön hozzáfűzéseinek ismeretében még aktuálisabbaknak tartjuk.

2., Polgármester Úr, Ön többször valótlanul állította, hogy a Tisza Volán SC-nek nincs szponzora. Nagyvonalúan eltekintett attól, hogy a képzés költségeinek nagy részét a gyereklabdarúgók szüleinek anyagi áldozata, a 3500 Ft-os havi tagdíj adja, és a szurkolói szponzori kör tevékenységére sem gondolt. Azt viszont fel kellett volna ismernie, hogy éppen az Önök előterjesztésének feltétele volt a stabil szponzori háttér, amit a névadó Tisza Volán meg is teremt
Ennél a pontnál említette dörgedelmesen, hogy mi, szurkolók tavaly elkergettük az előző tulajdonost, aki az utóbbi időben egyedüliként pénz tett a szegedi labdarúgásba. A mi álláspontunk szerint az előző tulajdonos SZEVIÉP ígérgetésből sokat, pénzből szinte semmit nem adott, majd miután „kirabolta” a szegedi csapatot, most éppen Miskolc labdarúgását tette tönkre.

3., Botka Úr állításaival ellentétben mi sosem vádoltuk Önt – és nem is fogjuk – a szegedi labdarúgás tönkretételével, azt mások okozták. Véleményünk csak annyi, hogy hivatali ideje alatt nem adta meg azt a segítséget a sportágnak, ami Szeged polgármestereként elvárható lenne. Jelenleg is úgy érezzük, hogy ellenérdekelt a labdarúgás fejlődésében, fejlesztésében.

4., Tisztelt Polgármester Úr, a közgyűlésen Ön sokadjára próbálta politikai síkra terelni a labdarúgó-szurkolók kéréseit.
Az „Együtt a Szegedi Labdarúgásért” civil mozgalom tagjai különböző politikai nézeteket vallanak, illetve semlegesek, és a civil munkánknak nem volt és nem is lesz tárgya a politika!
Biztosíthatom Önt, hogy bennünket – az Ön téves állításával szemben – sosem hergelt a Fidesz, harcosságunknak más okai vannak, most például az, hogy amikor tisztelettel átadtuk Önnek a szegedi labdarúgás 110 éves jelképeit és a történetét tartalmazó könyvet, az ajándékokat Ön maga mellé dobta.
Botka Úr, lehet, hogy az Ön köreiben mások érzelmeinek megsértése és a cinizmus elfogadott magatartási forma, nálunk nem az, és az ilyen válaszokat Öntől sem fogjuk elfogadni.
Félünk, hogy ezt a levelet is félre fogja értelmezni, a valótlan állításokra adott válaszunk a szegedi labdarúgás érdekében íródott; továbbra is hiszünk a párbeszédben, és ennek keresni is fogjuk a lehetőségét.
Maradunk Ön iránt tisztelettel!

Szeged, 2009. július 4.
Nógrádi Tibor

Tovább olvasom

Egészség

Ezek a legfertőzöttebb országok Európában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Infografikán mutatjuk a lényeget.

Tovább olvasom

Közélet

Jogerős Joób Márton és társainak letartóztatása

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egy hónapra került előzetesbe a nyolc férfi.

Tovább olvasom

Hírzóna

Megszületett a bérmegállapodás a Postánál

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Átlagosan 8 százalékos alapbérfejlesztést kapnak a dolgozók.

Tovább olvasom

Aktuál