Sport

Sopron, Szeged, Pécs: három magyar az Euroligában

Sopron, Szeged, Pécs: három magyar az Euroligában

2009. július 13., hétfő
Sopron, Szeged, Pécs: három magyar az Euroligában

A MiZo Pécs 2010-nek juttatott szabadkártyával eldőlt, hogy három kosárlabdacsapat képviseli Magyarországot a női Euroliga következő idényében.

A bajnok MKB-Euroleasing Sopron és a döntős Szeviép-Szeged alanyi jogon kapta meg az indulási jogot, a pécsiek csatlakozásáról pedig honlapjuk számolt be hétfőn. Eszerint eredményesen zárultak a klub törekvései, mivel a tárgyalások eredményeképpen - mint azt az európai szövetség hivatalos levélben tudatta velük - a baranyaiak tagjai lesznek a 24 csapatos mezőnynek. A FIBA Europe a korábban nevesített 22 csapat mellett két szabadkártyát bocsátott ki, ezekért a mecsekaljaiakon kívül a lengyel Kraków, a török Besiktas és a spanyol Rivas Ecópolis versengett. Az illetékesek végül a MiZo mellett a spanyol újonc indulásáról döntöttek, de egyes hírek arról szólnak, hogy a Kraków is euroligás marad, a második számú lengyel csapatként. Az alapító tagnak számító pécsiek így továbbra is jelen lesznek az 1997 óta működő elitsorozatban, ezt rajtuk kívül csak a cseh Brno, valamint a francia Bourges mondhatja el magáról. Eddig egy idényben fordult elő, hogy három magyar együttes volt érdekelt a kontinentális csúcsligában: a 2004/2005-ös szezon során a Pécs és a Sopron mellett a Szolnoki MÁV-Coop SE próbált szerencsét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.