Mesterházy: Ősztől bátrabb kommunikáció várható

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az MSZP frakcióvezetője szerint a válságkezelés folyamatában egységes tudott maradni képviselőcsoportjuk – értesült a Magyar Nemzet. Mesterházy Attila legfőbb feladatuknak a jövő évi költségvetés elkészítését tartja, ennek tervezetét akár már augusztusban benyújthatják a parlamentnek.

A frakcióvezető abban is bízik, hogy az SZDSZ korábbi ígéretének megfelelően támogatni fogja a költségvetést, hiszen a gazdasági környezet azóta nem változott, hogy a liberálisok kinyilvánították a válságkezelő program iránti elkötelezettségüket. Mesterházy Attila szerint az európai parlamenti választás eredménye nem lehet ok arra, hogy a szabad demokraták kihátráljanak a kormány mögül.

Szigorú és takarékos költségvetést készít elő a kormány, melyet a lehető leghamarabb, novemberben szeretnének elfogadtatni, ezért már augusztus végén be is nyújtják ennek tervezetét a parlamentnek.

Egységes maradt a frakció

Mesterházy úgy véli, a válságkezelés legnehezebb időszaka már lezárult, amikor a kormányzatnak és a frakciónak kisebb és nagyobb rossz közül kellett választania. Véleménye szerint ezek az intézkedések már most is látható eredményeket hoztak.

A képviselőcsoport vezetője nagy eredménynek tartja, hogy a válságkezelő intézkedések elindítása során az MSZP-frakció egységben maradt. Mesterházy szerint az MSZP választási programjával a költségvetés elfogadása után érdemes foglalkozniuk, a július 4-ei kongresszuson pedig arról kell dönteniük, hogy ebbe a politikai menetrendbe beleférhet-e a pártvezetés megújítása. Az alulról jövő tisztújítást azért nem támogatja, mert az a politikai munkáról és tartalomról vonja el a figyelmet.

Ősztől bátrabb és kezdeményezőbb kommunikációt ígért a frakcióvezető, aki az esetleges miniszterelnök-jelölti szerepéről még korainak tartotta a találgatásokat.

Előző sztori

A szegedi rektor a Magyar Rektori Konferencia élén

Következő sztori

A magyar baloldalnak szüksége van Gyurcsányra