Sport

Vízilabda Interliga indul szegedi részvétellel

Vízilabda Interliga indul szegedi részvétellel

2009. július 3., péntek
Vízilabda Interliga indul szegedi részvétellel

Újabb nemzetközi versenysorozat indul férfi vízilabdában: négy közép-európai ország tíz csapatának részvételével pénteken Belgrádban megalakult az Interligát működtető gazdasági társaság. A Szeged Beton is ott lesz az indulók között.

A hat magyar együttes - a Vasas, az Eger, a Honvéd, az FTC, a Szeged és az UTE - képviselőjeként

Halmos R. Pétert

, a ZF-Eger ügyvezető elnökét választották a cég vezetőségébe. A Szerbiában bejegyzett gazdasági társaságot Aleksandar Sostar, a Partizan Belgrád korábbi olimpiai bajnok kapusa irányítja. A tervek szerint értékesítik az Interliga reklámjogait, s a televíziós társaságok részéről is van érdeklődés a mérkőzéssorozat iránt. A részletekről Halmos R. Péter így nyilatkozott az MTI-nek: "A hat magyar csapat mellett a szerb Partizan Belgrád és Vojvodina, a román Oradea, a szlovák Hornets Kosice tagja a mezőnynek. Oda-visszavágós rendszerben mérkőznek a csapatok. Rájátszás nem lesz. A magyaroknak az ob I-es mérkőzések beszámítanak az Interligába. A részletek kidolgozása folyamatban van. Az Interliga indításával a csapatok reklámozói, szponzorai további reklámlehetőséghez jutnak. A versenysorozat kiváló lehetőséget ad a játékosok és a sportág fejlődéséhez. Szélesíteni tudja a sportágat ismerők, szeretők bázisát, és a vízilabdát támogatók körében további értéket teremt ismertségük növelése mellett. A versenysorozat 2009. őszén indul, amelynek lebonyolítása a következő évad nemzetközi és hazai versenynaptárának ismeretében kerül kialakításra." A részt vevő csapatok: TEVA-VasasPlaket, ZF-Eger, Domino-Honvéd, FTC-Aprilia, Szeged-Beton, UNIQA-UTE (magyar), VK Raiffeisen Partizan Beograd, Vojvodina VK (szerb), CSM Leonardo Oradea (román) és Hornets Kosice (szlovák).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.