Vízilabda Interliga indul szegedi részvétellel

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb nemzetközi versenysorozat indul férfi vízilabdában: négy közép-európai ország tíz csapatának részvételével pénteken Belgrádban megalakult az Interligát működtető gazdasági társaság. A Szeged Beton is ott lesz az indulók között.

A hat magyar együttes – a Vasas, az Eger, a Honvéd, az FTC, a Szeged és az UTE – képviselőjeként Halmos R. Pétert, a ZF-Eger ügyvezető elnökét választották a cég vezetőségébe. A Szerbiában bejegyzett gazdasági társaságot Aleksandar Sostar, a Partizan Belgrád korábbi olimpiai bajnok kapusa irányítja. A tervek szerint értékesítik az Interliga reklámjogait, s a televíziós társaságok részéről is van érdeklődés a mérkőzéssorozat iránt.

A részletekről Halmos R. Péter így nyilatkozott az MTI-nek: “A hat magyar csapat mellett a szerb Partizan Belgrád és Vojvodina, a román Oradea, a szlovák Hornets Kosice tagja a mezőnynek. Oda-visszavágós rendszerben mérkőznek a csapatok. Rájátszás nem lesz. A magyaroknak az ob I-es mérkőzések beszámítanak az Interligába. A részletek kidolgozása folyamatban van. Az Interliga indításával a csapatok reklámozói, szponzorai további reklámlehetőséghez jutnak. A versenysorozat kiváló lehetőséget ad a játékosok és a sportág fejlődéséhez. Szélesíteni tudja a sportágat ismerők, szeretők bázisát, és a vízilabdát támogatók körében további értéket teremt ismertségük növelése mellett. A versenysorozat 2009. őszén indul, amelynek lebonyolítása a következő évad nemzetközi és hazai versenynaptárának ismeretében kerül kialakításra.”

A részt vevő csapatok: TEVA-VasasPlaket, ZF-Eger, Domino-Honvéd, FTC-Aprilia, Szeged-Beton, UNIQA-UTE (magyar), VK Raiffeisen Partizan Beograd, Vojvodina VK (szerb), CSM Leonardo Oradea (román) és Hornets Kosice (szlovák).

Előző sztori

Pozsonyi csata Szegeden – koszorúzás rendőrökkel

Következő sztori

Cigányszerelem: Bevált a sztárparádé