Labdarúgás: A Baja sáfárkodott jobban a helyzeteivel

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavolanbaja11.jpgA mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfele volt az NB II-ből kiesett Bajának a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata, ám a látogatók sokkal jobb százalékban értékesítették gólhelyzeteiket, így 3-1-es győzelmet arattak a szombati edzőmeccsen. Huszárik remekbe szabott szabadrúgásgólt lőtt, Baji Renátó pedig végig átlagon felülit nyújtott.

A megyei I. osztályú gárdákkal szembeni bemelegítő jellegű találkozók után szombaton az első komolyabb edzőmeccs várt az NB III-as Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapatára: az NB II Nyugati csoportjából kiesett Bajai LSE látogatott a Felső Tisza partra. A vendégek nem ismernek tréfát: olyan együttest kívánnak építeni Nagy Tamás vezetőedző kezei alatt, mely azonnal visszajut a másodosztályba. Ennek megfelelően is állnak a Bács megyei településen a sportághoz. A Baja mindent igényt kielégítő különbusszal érkezett Szegedre, s mint kiderült: a Volán alig több mint 10 milliójával szemben évi 50 millióból gazdálkodik. Ha ehhez még hozzátesszük, hogy az utánpótlásra 30 milliót költenek, azonnal érhető, miért tart jelenleg előrébb a bajai labdarúgás, mint a szegedi…

A Tisza-parti szívek számára oly keserű pénzügyi adatok után térjünk rá a mérkőzésre, hiszen remek kis összecsapást láthatott az az 50 néző, aki a labdarúgást választotta a szombati ebéd helyett (vagy előtt). A hatalmas szél enyhülést hozott a kánikulába, ami láthatóan a futballistáknak is jólesett. Edzőmeccshez képest nagy iramban kezdtek a csapatok, s az első helyzetek a hazaiak előtt adódtak: előbb Kazi László döngette meg a felső lécet, majd Végh Ariel lőtt távolról szép szólót követően. A 19. percben aztán egy védelmi megingást kihasználva a Baja szerzett vezetést (0-1), majd Végh lőtt mellé ígéretes helyzetből, s ahogy az lenni szokott, a 33. percben szinte az ellentámadásból újabb gólt értek el a vendégek (0-2). Ebben a találatban is a hátsó alakzat volt a ludas, de védelmükre legyen mondva: Dargó Balázs és Boldizsár Bálint nemigen szoktak egymás mellett játszani középen, ráadásul úgy, hogy a balhátvéd posztján Barna Dávid szerepel – a sok hiányzót bizony ezúttal nem tudta helyettesíteni az alkalmi szerkezet. Még fordulás előtt szépíthetett volna azonban a Szeged, de Szilágyi Norbert fejesét a gólvonalról húzta ki a visszafutó bajai játékos.

tiszavolanbaja24.jpg

A második játékrészben végig a Volán játszott fölényben, elsősorban az első félidőben is igen aktív Baji Renátó volt elemében. Mindkét szárnyon föltűnt, bátran vállalkozott cselekre, beadásokra, nem tudták tartani a vendégek. Sajnos azonban ő is kihagyott egy hatalmas ziccert (pedig egyedül vezette a labdát a kapusra, de végül nem tudott mellette elgurítani), ami ismét megbosszulta magát: a csereként beálló Czirják kapus és a védelem bizonytalankodását az 54. percben góllal büntette a Nagy-csapat (0-3). Előnye birtokában ezután már teljesen visszaálltak a vendégek: a Szeged sorra dolgozta, s sajnos hagyta is ki a ziccereket. Végh, Pálfi Árpád, Szilágyi és Szabó Tamás is beköszönhetett volna, de vagy centimétereket tévedtek, vagy a bajaiak portása védett óriási bravúrral. Huszárik Zsolt szabarúgásával szemben azonban már nem volt ellenszer: a szegedi 8-as a 72. percben kissé balról, 18 méterről csavart nagyszerűen a rövid felsőbe (1-3).

A Volán játéka mindenképpen biztató a továbbiakra nézve, ám a helyzetkihasználáson még sokat kell javítani, s az ideális védelem kialakításával is elbíbelődhet még egy darabig Buchholcz Gábor vezetőedző, hiszen Vida Gergely az őszt Angliában tölti.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Tisza Volán SC Szeged – Bajai LSE 1-3 (0-2). Szeged, 50 néző.
Tisza Volán SC Szeged: Dongó (Czirják) – Búzási, Boldizsár, Dargó (Udvari), Barna D. (Mészáros) – Mórocz (Pálfi), Szilágyi – Baji R., Huszárik, Végh A. (Bárdosi) – Kazi (Szabó T.). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Bajai LSE: Herbert – Sztojanovics, Márton, Zsók, Szabó K., Mitasz, Trucz, Szabó N., Sziegl, Nagy E., Fischer. Játszották még: Csoknyai, Varga, Várnagy, Celler, Szabó M., Nosztány, Takács, Elek. Vezetőedző: Nagy Tamás.
Gólszerzők: Huszárik, illetve Sziegl, Nagy E., Takács.

Buchholcz Gábor: „Le a kalappal a fiúk előtt, nagyszerű teljesítménnyel rukkoltak ma elő. Ha értékesítjük azokat a helyzeteket, melyeket kidolgozott támadások előztek meg, akár meg is verhettük volna a remek erőkből álló Baját. A rutinosabb ellenfelünk könyörtelenül büntette hibáinkat, gyakorlatilag három igazi lehetőségből ért el három találatot.”

no images were found

Előző sztori

Nők a ringben egy szegedi szövetségi kapitány irányításával

Következő sztori

Ágh Péter: Sürgősen meg kell szabadulni ettől a rezsimtől