Jön az első teszt: szombaton délelőtt Volán – Baja

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszavolanbaja13Az első komolyabb feladat következik a felkészülési időszakban a Tisza Volán SC Szeged labdarúgócsapata számára: szombaton 11 órakor az ugyancsak NB III-as Bajai LSE ellen lépnek pályára a kék-feketék a Felső Tisza parton.

A megyei I. osztályú ellenfelekkel szembeni edzőmeccseken gól sem kapott Szeged első számú együttese, hiszen a Tiszaszigetet 10-0-ra, a Mórahalmot pedig 3-0-ra verték Buchholcz Gábor tanítványai. Szombaton NB III-as vendég látogat a Felső Tisza partra, hiszen 11 órától a Bajai LSE gárdájával mérkőznek Dongóék. A bajaiak jó ismerősei a szegedieknek, hiszen két szezonnal ezelőtt – egy jó darabig – komoly harc dúlt a két fél között az NB III Alföld csoportjában, az előző kiírás során pedig, amikor a Bács megyeiek az NB II-ben szerepeltek, egy februári előkészületi derbin csapott össze a halászlé két fővárosa. Akkor 0-3-mal végződött a meccs, a kék-feketék számára most adott a visszavágás lehetősége.

Természetesen nem lesz egyszerű dolga a Volánnak, egyrészt azért, mert a hírek szerint a Baja igen komolyan erősített, hogy egyből visszakerüljön az NB II-be, másrészt a szegedi játékosokon a fáradtság jelei mutatkoztak az utóbbi napokban, ráadásul sokan ki is dőltek a sorból. Kezdjük is a névsorolvasást!

Grünwald Attila, Szlobodnyik Gábor és Vida Gergely nyaralnak a héten, kimenőt kaptak, Beretka Péter még nem épült föl vírusos torokgyulladásából, Garamvölgyi Bence meghúzódott a Mórahalom ellen, Huszárik Zsolt rúgást kapott még a tiszaszigeti meccsen, s folyamatos orvosi kezelés alatt áll, Dargó Balázst, Baji Szabolcsot és Szabó Tamást kisebb kimerültség kínozza, Szabó Attila térdét egy labda vitte el csütörtökön, Nagy Ádámnak még jelentős a lemaradása a többiekhez képest fizikális téren, a kecskeméti különítmény két tagja, Orosz Viktor és Hangya László pedig pihenőt kapott a hétvégére.

Szabó Tamással kapcsolatos hír, hogy elképzelhető, a tavaszi szezon végének legjobbja talán mégsem marad Szegeden: augusztus első hetében egy német negyedosztályú csapatnál vesz részt próbajátékon. A kapuvédő Reguli Mátét pedig ismét Balástyára adja kölcsön a Volán.

Ami a többieket illeti, Buchholcz Gábor különösen elégedett Barna Dávid és Kazi László edzésmunkájával, mindketten kezdenek is a Baja ellen. “Az lesz az első olyan mérkőzés, mikor a védekezést, illetve a védekezésből induló gyors támadásvezetést gyakorolhatjuk, hiszen egy jobb csapat lesz az ellenfelünk. Kicsit fáradtak ugyan a fiúk a nagy edzésmunkától, de a jövő héttől már a frissítés következik” – mondta a SZEGEDma.hu-nak a vezetőedző.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata a Baja ellen: Dongó – Búzási, Boldizsár, Dargó, Barna D. – Mórocz, Szilágyi – Pálfi, Baji R., Végh A. – Kazi.

Előző sztori

Béres Tímea nem igazol a Szeviép-Szegedbe

Következő sztori

Várjátékok: Tiéd vagyok.hu?!