Jobbikos reakció a Fidelitas és az IKSZ szavaira

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt héten több cikkünkben is foglalkoztunk a hazai, illetve a szegedi ifjúságpolitika aktuális kérdéseivel. Interjút készítettünk Ágh Péterrel, a Fidelitas elnökével és beszámoltunk az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség sajtótájékoztatójáról is. A Jobbik szegedi szervezete nevében Tóth Péter elnök sajtóközleményben kívánt reagálni a megjelentekre, a nyilatkozatot alább közöljük.

Sajtóközlemény

A Jobbik szegedi szervezete viccesnek és komolytalannak tartja, hogy a zsugorodó és törpülő Fidelitas elnöke, Ágh Péter nyilatkozik Magyarország második legnagyobb pártjáról, a Jobbik Magyarországért Mozgalomról. Az elnök állítása szerint nem jelent a fiatalok számára az a Jobbik alternatívát, aki évente Klebelsberg-emlékversenyt tart a középiskolásoknak, aki megnyitja a Csengey Dénes Könyvtárat, aki Wass Albert-színdarabokat szervez az ifjúságnak, aki a legtöbb nemzeti zenekar koncertjét kínálja nekik, aki évente a legtöbb településen megemlékezik a trianoni békediktátumról… stb.
Ön azt állítja, hogy a szocialistáktól „vettünk” el szavazatot, de mivel indokolja, hogy a 18-25 év közötti szavazótáborban június 7-e óta megduplázódtunk, és kb. 30%-on van a népszerűségünk? Ennyi fiatal szocialistát kellett volna meggyőznünk? Ezt Ön sem gondolhatja komolyan.
Ágh Péter a következőket állítja a Jobbikkal kapcsolatban: „Nem tudnak érdemi választ adni a munkahelyteremtés, a családalapítás és a pályakezdés kérdéseire, már csak azért sem, mert nem fognak olyan kormányzati helyzetbe kerülni.” A Jobbik az egyetlen párt, akinek a Bethlen Gábor Programjában ezek a válaszok készen állnak, ellenben Fidesz részéről nem tudjuk a programot. Ágh úr, Ön ismét tévedett, de ez már megszokott dolog Önöktől. Azt állítja, hogy nem fogunk kormányozni. Sajnáljuk, hogy nem rendelkezünk olyan képességekkel, mint Ön, hogy pontos tudjuk a jövő évi országgyűlési választások végeredményét, de egy apróka tényre hadd hívjam fel a figyelmét: három év alatt, 2006 és 2009 között meghétszereztük az erőinket, ha ennek a folyamatnak csak a felére leszünk képesek, akkor Önök kívülről bámulhatják a 21. század első felelősségteljes nemzeti kormányát, amit mi fogunk alakítani.
Ön azt állítja, hogy nem „európai” módon kezeljük a cigánykérdést. Úgy gondoljuk, hogy Önök egy frakciószövetségben Farkas Flóriánnal és Járóka Líviával annyira európai módon kezelték ezt az ügyet, hogy meg sem történtek Olaszliszka, Kiskunlacháza, Veszprém, Gadna… stb. esetében a brutális cigánytámadások. Hát nem, kedves elnök úr − Ön ismét téved. A Jobbik az egyetlen párt, aki eddig felhívta a figyelmet a vidéki közbiztonság tönkretételére és tenni is próbált ez ellen társadalmi akaratból és nem ellopott integrációs pénzekből − életre hívta Hazánk legfőbb nemzeti önvédelmi szervezetét, a Magyar Gárdát. Azt a Magyar Gárdát, akiknek köszönhetően ma a vidéki magyar családok nem félelemben és reszketésben élnek. Tudom, Önöknek ez nem tetszik, mert a népszerűségük meghaladja az Önök tehetségtelen politikájukat.
Ágh úr, gondolja át a nyilatkozatait és fontolja meg a visszavonulását, mert úgy gondoljuk, hogy némi tapasztalatszerzésre és tanulásra lenne szüksége Hazánk helyzetének megítélése kapcsán.

A Jobbik Szegedi Szervezete mulatságosnak és továbbá szomorúnak tartja, hogy egy bábpártként funkcionáló párt, a KDNP és annak további bábszervezeteként működő IKSZ próbál meg a szegedi és megyei ifjúság politikáról véleményt alkotni. A kéttagú Csongrád megyei IKSZ-nek (Miklós Péter és Haág Zalán) üzenjük, hogy foglalkozzanak inkább eredeti, a történészi és újságírói szakmájukkal és a politikai érzéketlenségükkel, ne járassák le a nemzeti ifjúságpolitikát. Feleslegesnek tartjuk Rétvári roadshowját az importált ifjú kereszténydemokratákkal együtt. A szegedi Jobbik feleslegesnek tartja egy olyan elméleti keresztény párt működését, ami önálló arculat nélkül beleolvad az olykor antiklerikális Fideszbe.
A Jobbik ugyan nem dogmatikus keresztény párt, hanem keresztény erkölcsi alapokon létrejött nemzeti radikális párt, aki a keresztállítási missziójával, Prohászka és Mindszenty morális szellemiségével menti a népünket az egyre terjedő szekularizációval szemben. A keresztény testvéreinket szeretnénk az olyan hamis prófétáktól is megmenteni, mint amilyen Rétvári, Miklós vagy Haág úr! A kereszténységnek erős talajon kell állnia, és nem bábpártok mögé bújva kell elvinni az üzenetét − véleményünk szerint.

Tóth Péter
a szegedi Jobbik elnöke

Előző sztori

Megállították az M5-ös Szeged felé tartó forgalmát

Következő sztori

Délmagyarország: csúszhat az M43-as első szakaszának átadása