/

Ágota-tábor: A megbecsülést erősíteni a gyerekekben

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota11.jpgSzerda óta zajlik a szegedi székhelyű, országos tevékenységű Ágota Alapítvány által idén immár XIII. alkalommal megrendezett XIII. Ágota Tábor – Állami Gondoskodásban Élők Országos Találkozója Tiszaszigeten. A július 31-ig tartó táborban 132 gyermek és 70 önkéntes vesz részt.

Jó hangulatban telnek a napok – mondta el portálunknak Kothencz János, az Ágota Alapítvány elnöke. A több száz program között különböző élménypedagógia foglalkozások, vetélkedők, strand, készségfejlesztő játékok, kézműves foglalkozások fémjelzik a rendezvény sokszínűségét. Mentálpedagógiai programokat is szerveznek, melynek keretében megismerkedhetnek a gyerekek mindazon kérdésekkel, amelyekkel életük során szembe kell nézniük: társadalmi megbecsülés, jövőképei, család. Általában persze a vetélkedők és a sportprogramok a legnépszerűbbek – tudtuk meg Kothencz Jánostól. Az alapítvány elnöke ugyanakkor hozzátette: kész csoda, hogy idén a szűkös anyag feltételek miatt meg tudták szervezni a tábort, alig voltak megfelelő pályázati lehetőségek. Épp ezért különösen hálásak a tiszaszigeti befogadó közösségnek. Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere, a rendezvény felkért fővédnöke a megnyitón azt is felajánlotta, hogy jövőre és azt követően is Tiszasziget adjon otthont a tábornak.

Az Ágota az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Országos Közhasznú Alapítványt 1996. december 6-án alapította Kothencz János, aki maga is állami gondoskodásban nőtt fel. Az ő munkásságán felbuzdulva mára már több száz karitatív önkéntest tudhat maga mögött az alapítvány. Az alapító eredeti szándéka szerint valamiféle élményhez szerette volna juttatni azokat a gyerekeket, akik sok esetben ingerszegény környezetben élik mindennapjaikat. Tizenkét év munkája révén mára már minden megyében jelen van az Ágota: több mint 70 gyermekotthonban, mintegy 1700 gyermekhez jutnak el.

Előző sztori

Vasutasok a tömegközlekedés-fejlesztés útjában?

Következő sztori

Rendőrautóval ütközött a román szurkolókat szállító busz – 8 rendőr sérült meg