Szili Katalin: Agyonvertek minket

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A házelnök szerint az MSZP-nek most nem pártértekezletre van szüksége, ahol csak megbeszélik a közelmúlt történéseit, hanem kongresszusra, ahol őszintén szembenézhetnek az európai parlamenti választások eredményével és akár döntéseket is hozhatnak a szükséges változásokról – számolt be róla a Magyar Nemzet. Szili Katalin szerint eljött az ideje a párt megújításának, mivel szavai szerint „agyonverték őket” vasárnap.

A hétfői frakcióülésen hivatalosan senki nem reagált Szili Katalin javaslatára, sőt a képviselőcsoportból még csak komolyabb kritika sem fogalmazódott meg az MSZP várakozáson aluli választási eredménye miatt.
A fő témát a Jobbik jelentős megerősödése adta, illetve a szocialista párt és a kormány együttműködéséről tárgyaltak. Ez utóbbihoz Bajnai Gordon javaslatait vitatták meg, aki szerint az MSZP-nek először saját identitását kell megtalálnia, majd egy hatékonyan működő szervezetet felépítenie, melyet világos stratégia, motivált tagság, elkötelezett szellemi holdudvar és határozott kommunikáció jellemez. A miniszterelnök kiemelte a hitelesség visszaszerzésének fontosságát is.
Bajnai szerint az MSZP-nek akkor lesz jövője, ha támogatja a kormány tevékenységét. A következő intézkedésekről szólva elmondta, hogy a kormány a társadalom hátrányosabb helyzetű csoportjaival kíván érdemben foglalkozni.

A szocialista párt megyei elnökei és az országos elnökség kedden tárgyalják a július 4-re tervezett pártértekezlet kérdését – e két fórum módosíthatja az értekezletet esetleg kongresszussá.

Bajnai: a Jobbik térnyerése óriási probléma

A miniszterelnök az Országgyűlésben az európai parlamenti választáson képviselői mandátumhoz jutott politikusokat Magyarország és a magyarság érdekeinek szem előtt tartására kérte.

A kormányfő azt is kiemelte, hogy hazánknak gondot jelent egy radikális, szélsőséges párt ilyen szintű térnyerése. Bajnai a Jobbik eredményéért minden parlamenti pártot felelősnek nevezett és önvizsgálatra szólított fel.
Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a kampány végeztével ismét többet foglalkoznak majd a munkával a képviselők.

Előző sztori

Asztalitenisz: Győzelemmel zárta a szezont a Floratom

Default thumbnail
Következő sztori

Győzelmi szériában: SZVSE-siker Dorozsmán

Legutóbbi hasonló cikkek