Kultúra

Szegeden forgatják Koltai Róbert legújabb filmét

Szegeden forgatják Koltai Róbert legújabb filmét

2009. június 26., péntek
Szegeden forgatják Koltai Róbert legújabb filmét

Szeged néhány napra Londonná változik a nyár végén; a dél-alföldi városban forgatják Koltai Róbert legújabb filmjének nagy részét, az angol fővárosban játszódó helyszíneket is.

A Magic Boys című vígjátékot

Koltai Róbert

rendező mellett fia,

P. Koltai Gábor

mint producer jegyzi. A filmben magyar sztárok mellett külföldiek is játszanak: a magyar-brit-kanadai koprodukcióban szerepel

Michael Madsen, Tarantino

Kill Billjének sztárja, az egykori Hegylakó

Adrian Paul

, illetve az rhythm and blues énekesnő

Jamelia

is - jelentették be az alkotók csütörtökön Szegeden. A történet két vidéki gyári munkásról szól, akik véletlenül tudomást szereznek egy több millió dolláros csalásról. Chippendale fiúknak álcázzák magukat és Londonba menekülnek, ahol szerencsétlenségükre a

Michael Madsen

alakította maffiózóba botlanak. A félig angolul, félig magyarul beszélő vígjátékban

Pindroch Csaba

és

Szabó Győző

összeszokott párosa alakítja az ál-vetkőzőfiúkat. Koltai Róbert a sajtótájékoztatón elmondta: a munka akkor kezdődött, amikor Szabó Győző arra kérte, olyan filmben adjon neki főszerepet, ami az Északi sarkon játszódik. Ebből lett végül Szeged és London. A forgatást eredetileg a fővárosra tervezték, de a stáb végül a Dél-Alföldön találta meg az ideális körülményeket. Annyira, hogy sok brit helyszínt - elsősorban belsőket - is Magyarországon vesznek majd fel. Így látható lesz a filmben a Szegedi Nemzeti Színház, az Anna-fürdő vagy a Pinceszínház is. P. Koltai Gábor úgy fogalmazott, igyekeztek minden olyan elemet beletenni a filmbe, amitől sikeresek a külföldi filmek is. Ilyenek például a világszerte ismert színészek vagy a jó zene. Az alkotás költségvetése 600 millió forint. A helyszínnek azért választották Szegedet, mert pezsgő kulturális élete első látásra lenyűgözte a külföldi szerzőtársakat is. A filmes stáb augusztus 21-én költözik be a városba két-három hétre.

Botka László

, Szeged polgármestere elmondta: Koltai Róbert neve garancia az alkotás komoly sikerére, akár világszerte is. Hangsúlyozta: a városnak évek óta célja, hogy magas színvonalú kulturális programokkal szerezzen figyelmet az országban és külföldön is. Erre jó lehetőség a például a Mezzo Fesztivál és most a filmforgatás is. A producerrel kötött szerződés szerint a város a helyszínek mellett a szállást és az ellátást is biztosítja a stábnak, cserébe a film teljes promóciójában kiemelt megjelenést kap Szeged és a premier is a dél-alföldi városban lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.