Szegeden forgatják Koltai Róbert legújabb filmét

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged néhány napra Londonná változik a nyár végén; a dél-alföldi városban forgatják Koltai Róbert legújabb filmjének nagy részét, az angol fővárosban játszódó helyszíneket is.

A Magic Boys című vígjátékot Koltai Róbert rendező mellett fia, P. Koltai Gábor mint producer jegyzi. A filmben magyar sztárok mellett külföldiek is játszanak: a magyar-brit-kanadai koprodukcióban szerepel Michael Madsen, Tarantino Kill Billjének sztárja, az egykori Hegylakó Adrian Paul, illetve az rhythm and blues énekesnő Jamelia is – jelentették be az alkotók csütörtökön Szegeden.
A történet két vidéki gyári munkásról szól, akik véletlenül tudomást szereznek egy több millió dolláros csalásról. Chippendale fiúknak álcázzák magukat és Londonba menekülnek, ahol szerencsétlenségükre a Michael Madsen alakította maffiózóba botlanak. A félig angolul, félig magyarul beszélő vígjátékban Pindroch Csaba és Szabó Győző összeszokott párosa alakítja az ál-vetkőzőfiúkat.
Koltai Róbert a sajtótájékoztatón elmondta: a munka akkor kezdődött, amikor Szabó Győző arra kérte, olyan filmben adjon neki főszerepet, ami az Északi sarkon játszódik. Ebből lett végül Szeged és London.
A forgatást eredetileg a fővárosra tervezték, de a stáb végül a Dél-Alföldön találta meg az ideális körülményeket. Annyira, hogy sok brit helyszínt – elsősorban belsőket – is Magyarországon vesznek majd fel. Így látható lesz a filmben a Szegedi Nemzeti Színház, az Anna-fürdő vagy a Pinceszínház is.
P. Koltai Gábor úgy fogalmazott, igyekeztek minden olyan elemet beletenni a filmbe, amitől sikeresek a külföldi filmek is. Ilyenek például a világszerte ismert színészek vagy a jó zene. Az alkotás költségvetése 600 millió forint. A helyszínnek azért választották Szegedet, mert pezsgő kulturális élete első látásra lenyűgözte a külföldi szerzőtársakat is.
A filmes stáb augusztus 21-én költözik be a városba két-három hétre.
Botka László, Szeged polgármestere elmondta: Koltai Róbert neve garancia az alkotás komoly sikerére, akár világszerte is. Hangsúlyozta: a városnak évek óta célja, hogy magas színvonalú kulturális programokkal szerezzen figyelmet az országban és külföldön is. Erre jó lehetőség a például a Mezzo Fesztivál és most a filmforgatás is.
A producerrel kötött szerződés szerint a város a helyszínek mellett a szállást és az ellátást is biztosítja a stábnak, cserébe a film teljes promóciójában kiemelt megjelenést kap Szeged és a premier is a dél-alföldi városban lesz.

Default thumbnail
Előző sztori

Gázcégek zavaros eladásai a bíróságon

Következő sztori

Ujhelyi feledékenysége aggasztja Bodóékat

Legutóbbi hasonló cikkek