Pécs: zavaros buszeladások – büntetőfeljelentés

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemrégiben megválasztott pécsi polgármester máris büntetőfeljelentést kezdeményez a városban a közelmúltban lezajlott „zavaros buszeladások” miatt – értesült a Magyar Nemzet. Páva Zsolt közleménye szerint a 150 busz eladása nem szolgálja a baranyai megyeszékhely lakóinak érdekeit, ezért meg kell találni a felelősöket, akik a közgyűlés felhatalmazása nélkül túladtak a város vagyonán.

Páva Zsolt a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatójától is kért beszámolót a „zavaros buszeladásokkal” kapcsolatban, de nem kapott megfelelő magyarázatot a Pécsi Közlekedési (PK) Zrt. vezetőitől sem. A polgármester véleménye szerint a cégben „döntésképtelenség uralkodik, és csak időhúzás folyik a tisztázatlan és érthetetlen buszeladások ügyében”, ugyanakkor „Pécsnek és a pécsieknek erre nincs ideje”.

A Pécs Holding Zrt., mint a városi vagyonkezelő és a Mecsekbusz Kft. tulajdonában lévő PK Zrt. 2,2 milliárd forintért adta el a csaknem 150 buszt jelentő járműparkot a PK Zrt. és egy másik cég által létrehozott társaságnak. A buszokért a város azóta bérleti díjat fizet.

Páva úgy fogalmazott, sem a város, sem a pécsiek hosszú távú érdekeit nem szolgálja ez az üzlet, ezért büntetőfeljelentést tettek az ügyben, hogy kiderüljön, kik a felelősök a közgyűlés felhatalmazása nélküli buszeladásokért. A polgármester közleményében kifejtette, elvárja, hogy mielőbb kiderüljön a felelős személye. „A jövőben hatékonyabb munkát és alaposabb vizsgálatot várok el a város cégeinek vezetőitől. Nem engedhetjük meg egyetlen társaságnak sem, hogy elherdálják Pécs és a pécsiek közvagyonát. Minden döntésüknek a város érdekeit kell szolgálnia.” – tette hozzá a városvezető.

Default thumbnail
Előző sztori

Nina Dipla társulata Magyarkanizsán

Következő sztori

"Családi" sztárparádé a Cigányszerelemben

Legutóbbi hasonló cikkek